Kiemelt hírek Szentes

Kettős ünnep Magyar Kultúra szentesi napján

Szentesen, a Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskolában január 22-én rendezték meg a Magyar Kultúra Napja városi ünnepségét, ahol egyrészt Tanári hangverseny keretében a jeles napra, másrészt egy testvérvárosi dokumentum 50 évvel ezelőtti aláírására is emlékeztek.

A Vajdasági (Szerbia) Bácskatopolyával 1969. január 19-én írta alá Szentes város akkori vezetése a testvérvárosi együttműködést. Az eltelt fél évszázad alatt sok és jelentős társadalmi, gazdasági változás történt a két ország és Európa történetében, a kapcsolat azonban nem változott, ha csak úgy nem, hogy egyre erősebb, egyre szélesebb körű lett.

Ezt a folyamatot a két város vezetője, Kislinder Gábor (Bácskatopolya) és Szirbik Imre (Szentes) – a két település önkormányzati képviselőinek és az önkormányzati intézmények vezetőinek jelenlétében – megerősítette egy ezt tartalmazó dokumentum ünnepélyes aláírásával.

Az ünnepi pillanatot tanári hangverseny követte, melynek során Bach, Vivaldi, Hajdú Mihály, Megyeri Lajos, M. Mangini és Todorovic Vladimir művel csendültek fel.

A darabokat Nagy János, Vágó Veronika, Körösparti Ágnes, Bódi Gabriella, Takács Gabriella, Vágvölgyi Melinda, Gál József, Ifj. Gál József, Szenti Áron, Nánási Orsolya, Dudás József, Vladusic Nikola és Todorovic Vladimir szólaltatták meg. A műsort Kocsis Györgyi ismertette. A műsort követően a jubileumot megörökítő Emlékplakettet kaptak a fellépők.

Az ünnepség keretében a szentesi oktatási és közművelődési intézményeknek egy helyi kiadványokat tartalmazó ajándék-csomagot adott át Szirbik Imre.

Képgaléria:

navigate_before
navigate_next

Vélemény, hozzászólás?