Kiemelt hírek Térség

Kezdődik a nagytőkei másfél milliárdos fejlesztés

Nagytőke, a 420 fős település életjelet mutat, hiszen egy nagyon jelentős beruházás kezdődik a faluban. A Molcza Kft. által idehozott beruházásnak első lépcsőfoka egy közel 1,5 milliárd forint összértékű Nanono Optic Cocrete beton elemgyártó üzem létrehozása, amelyhez a szükséges előkészületeket már a 2019-es évben megtették, és reményeik szerint a 2020-as évben már az elemek tesztgyártása is megkezdődik.

Ezzel adó bevétel, és munkahely jelenik meg az elöregedés útján járó településen, ami remélhetőleg a beruházás miatt meg fog tudni változni.

Erről számoltak be február 28-án az építkezés helyszínén Szénászky Zsolt, Nagytőke polgármestere, dr. Fazekas Gergely a Molcza Kft. ügyvezetője és Majzik Imre, a Kft. fejlesztési vezetője. A rendezvényen megjelent Farkas Sándor, a térség országgyűlési képviselője, agrár-miniszterhelyettes.

Nagytőke polgármesterét itt hallgathatják meg:
https://soundcloud.com/szgyors-1/szenaszky-zsolt

Farkas Sándor a fejlesztésről azt mondta: a jelentős kormányzati támogatással megvalósuló beruházás munkahelyet teremt a településen és a környékben élőknek, továbbá adóbevételt is jelent a falu számára.

Majzik Imre, a Molcza Kft. fejlesztési vezetője azt emelte ki, hogy az új, ezer négyzetméteres daruzott gyárcsarnokban a kidolgozott saját eljárással az előre gyártott látszó (világító) betonelemek teljes palettáját elő tudják állítani. Az akár csupán fél centiméter vastagságú lap- vagy falburkolatok időtállóak, színezhetőek, és emellett felületük megmunkálása is a gyártás során történik majd.

Az egy műszakban húsz embert foglalkoztató üzemben a tesztgyártás a tervek szerint még az év végén elindulhat. A beruházási költségek felét a növekedési hitelprogram biztosítja, az Építő 3 pályázat 133 millió forintos támogatása mellett saját erőből valósul meg a fejlesztés – tudatta a fejlesztési vezető.

Majzik Imre, a Molcza Kft. fejlesztési vezetője

Kezdődik a nagytőkei másfél milliárdos fejlesztés(Képmelléklettel és hangzó bejátszással)Nagytőke, a 420 fős település életjelet mutat, hiszen egy nagyon jelentős beruházás kezdődik a faluban. A Molcza Kft. által idehozott beruházásnak első lépcsőfoka egy közel 1,5 milliárd forint összértékű Nanono Optic Cocrete beton elemgyártó üzem létrehozása, amelyhez a szükséges előkészületeket már a 2019-es évben megtették, és reményeik szerint a 2020-as évben már az elemek tesztgyártása is megkezdődik.Ezzel adó bevétel, és munkahely jelenik meg az elöregedés útján járó településen, ami remélhetőleg a beruházás miatt meg fog tudni változni.Erről számoltak be február 28-án az építkezés helyszínén Szénászky Zsolt, Nagytőke polgármestere, dr. Fazekas Gergely a Molcza Kft. ügyvezetője és Majzik Imre, a Kft. fejlesztési vezetője. A rendezvényen megjelent Farkas Sándor, a térség országgyűlési képviselője, agrár-miniszterhelyettes.Nagytőke polgármesterét itt hallgathatják meg:https://soundcloud.com/szgyors-1/szenaszky-zsoltFarkas Sándor a fejlesztésről azt mondta: a jelentős kormányzati támogatással megvalósuló beruházás munkahelyet teremt a településen és a környékben élőknek, továbbá adóbevételt is jelent a falu számára. Majzik Imre, a Molcza Kft. fejlesztési vezetője azt emelte ki, hogy az új, ezer négyzetméteres daruzott gyárcsarnokban a kidolgozott saját eljárással az előre gyártott látszó (világító) betonelemek teljes palettáját elő tudják állítani. Az akár csupán fél centiméter vastagságú lap- vagy falburkolatok időtállóak, színezhetőek, és emellett felületük megmunkálása is a gyártás során történik majd.Az egy műszakban húsz embert foglalkoztató üzemben a tesztgyártás a tervek szerint még az év végén elindulhat. A beruházási költségek felét a növekedési hitelprogram biztosítja, az Építő 3 pályázat 133 millió forintos támogatása mellett saját erőből valósul meg a fejlesztés – tudatta a fejlesztési vezető. Képmelléklet:https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=3587117794692685

Közzétette: Szentesi Gyors – hangos hírújság – 2020. február 28., péntek

Képmelléklet:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=3587117794692685

Vélemény, hozzászólás?