Hírek Szentes

Kezdődik az új tanév – évnyitó a Kosztában

Szeptember elsején (pénteken) kezdődik a 2017/21018-as tanév, Szentesen az általános iskolák többségében augusztus 31-én rendezték meg a tanévnyitókat. Mi, a város legnagyobb általános iskolájába, a Koszta József Általános Iskolába kaptunk meghívót, ahol (a kánikula miatt az árnyékos udvaron) 17 órakor nyitotta meg Szemerédi András igazgató az új tanévet.

Természetesen először az intézménybe most kerülő első osztályosokat köszöntötték, ők ebben a tanévben 57-en vannak. Ezt követően az iskola igazgatója ismertette a tanév céljait, feladatait. Mi arra kértük, ezeket röviden fogalmazza meg olvasóink számára, íme:

 

Az új tanév egyik újdonsága, hogy az 1265/2017 (V. 29.) számú Kormány határozat értelmében a 2017/2018. évi tanévben az ingyenes tankönyvellátást egy ütemben vezették be az 5-9. évfolyam tanulói számára. Ezen intézkedés értelmében az általános iskolák valamennyi tanulója alanyi jogon jogosult ingyenes tankönyvellátásra.

A Koszta iskolában a tankönyvek kiosztására egységesen szeptember 1-jén, az első osztályfőnöki órák keretében kerül sor.

Képgaléria a tanévnyitóról:

navigate_before
navigate_next

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?