Hírek Kiemelt hírek Szentes

Kiállítás megnyító a színházban

A Szentesi Szalon – Életmód party – sorozatában szeptember 15-én Szűcs Gábor festővel beszélgetett Szebeni Zoltán, és ennek keretében nyílt meg a Tóth József Színház előterében a festő “Hegyek, fák, fűvek,erdők” című tárlata.
A diskurzus során kiderült, hogy az alkotó még csak három éve fogott ecsetet, azóta – autodidakta módon – folyamatosan igyekszik magát fejleszteni. Leginkább tájképeket fest, ez áll legközelebb a szívéhez.
Akril festéket használ, feszített vászonra dolgozik. Saját fantáziájából készülnek a képei, meglát egy tájat, eldönti, hogy lefesti, megfigyeli, majd addig alakítja a képet (színekkel, újabb és újabb részletekkel), míg lát rajta hiányosságot. A műveit a legaprólékosabban igyekszik kidolgozni. Pici kritika: a képeinek nagyobb része kissé sötét tónusú.
Termékeny festőnek számít, annak ellenére, hogy vannak rövidebb időszakok, amikor nem fest. Az alkotás folyamatához csendre és nyugalomra van szüksége.
Képei megvásárolhatók, az árakat (alapvetően) a képek méretéhez igazítja.
A ‘szinházi’ kiállításon 53 alkotás látható: a hallban, a jegypénztár előtt, a büfénél.
A megnyitón közreműködtek, a Békéscsabai Jókai Színházat képviselve Nagy Róbert színművész és Kis Viktória, Szász Borisz színészek.
A tárlat megtekinthető október 15-ig, a színház nyitvatartási idejében.

Vélemény, hozzászólás?