Kiemelt hírek Szentes

Kiállítással egybekötött könyvbemutató

Szentesen, a Városi Könyvtárban szeptember 13-án mutatták be Major Anna Edit és dr. Mód László második közös könyvét, és a könyvben szereplő akvarelleket.

A szentesi szerzőpáros – a szentesi keresztek után immár második – közös munkáját dr. Barna Gábor néprajzkutató, egyetemi tanár (SZTE) méltatta.
Major Edit képei és Mód László gondos történeti leírásai Szegvár, Derekegyház, Nagymágocs és Fábiánsebestyén bel- és külterületi keresztjeiről a szülőföldérzést erősítik – mondta az egyetemi tanár.

A festőművész képeit szemlélve, a néprajzkutató alapos leírásait olvasva a Szentes környéki települések útmenti keresztjeiről – a tájban élő ember és Isten viszonyát látjuk megfogalmazódni.

Hozzátette: újra formáljak és rögzítik a keresztekhez fűződő elbeszélésekben megjelenő egyéni és közösségi történelmet, értéket és értelmet adva a tájban megjelenő építményeknek: feszületeknek és kereszteknek.

Dr. Demeter Attila alpolgármester köszöntőjében egyebek mellett arról beszélt, hogy e keresztek a megélt történeteknek és a lelki felemelkedésnek is az eszközei, szolgálva az egyén és a közösség jövőbe vetett reményét és Istenbe vetett bizalmát.

A megnyitón közreműködött Nagy János címzetes zeneiskola igazgató (zongora), Andor Csilla énekművész, és Ráfi Dénes középiskolai tanár (vers).

A kiállítás október 3-ig tekinthető meg a könyvtár nyitvatartási idejében. A szép kivitelű, míves könyvet a könyvtárban vásárolhatják meg.

Képgaléria:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=3062018117202658

Vélemény, hozzászólás?