Kiemelt hírek Szentes

Kiállítással nyitott a Terney Napok

A Szentesi Terney Béla Kollégium ebben az esztendőben november 11-13. között rendezi meg a már hagyományos Terney Napok sorozatát. A tradícióknak megfelelően először megkoszorúzták az intézmény névadójának sírját a temetőben, és a kollégiumban található Emléktábláját.

Ezt követően kiállítás nyílt meg (a kollégium klubjában) a Szentesi Gyöngyfűzők gyöngyeikből és egyéb alkotásaikból. Itt a megjelent alkotókat, vendégeket, kollégistákat Kertész Ildikó köszöntötte. Fontos, hogy minél sokszínűbb legyen a kollégisták kulturális élete, ez a tárlat ezt segíti elő – mondta.

A Nyíri Dánielné, Poljakné Lantos Katalin Gabriella és Hercz Szilvia munkáiból válogatott kiállítást Sárközi Zsófia nyitotta meg, egyenként bemutatva az alkotókat, és alkotásaikat.

A kollégisták egy csoportja egy rögtönzött divatbemutatóval színesítette a megnyitót, ahol a modellek fonott fizuráját a társaik készítették, miközben nyakukban bemutatták Nyíri Dánielné (Panka) ékszereit.

Terney Napok rendezvénysorozata a következő napokban folytatódik, a programok 16 órakor kezdődnek. (A programok plakátját a képmellékletünkben láthatják.)
Képmelléklet – kiállítás megnyitó:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=3239966096074525

Képgaléria- az alkotások:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=3239978246073310

Vélemény, hozzászólás?