Hírek Kiemelt hírek Szentes

Kibocsájtotta az első távközlési technikusokat a Pollák

A metALCOM Zrt és a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum (HSZC) Szentesi Pollák Antal Technikum duális képzésben, új, érettségire épülő, nappali tagozatos, 2 éves, távközlési technikus képzést indított, melynek első végzősei május 31-én a távközlési cég telepén kapták meg a bizonyítványukat és a technikusi oklevelüket.
A duális képzés olyan lehetőség az abban résztvevők számára, ahol a képzési program jelentős részét ipari partnernél töltik el és mélyebben is megismerhetik szakmájukat. Ez olyan unikális lehetőség, ami azonnal hasznosítható gyakorlati ismereteket, tapasztalatokat nyújt.
A képzésen végülis 11-en vettek részt, közülük hárman a cégnél dolgozva kapcsolódtak be az oktatásba. Az elméleti képzés a Pollákban, a gyakorlati oktatás a metALCOM keretein belül történt.
A technikusi vizsga informatika-elméleti részét a technikumban néhány nappal ezelőtt már megtartották, május utolsó napján pedig a gyakorlati vizsgát rendezték meg. Ennek során optikai hálózatot, mikrohullámú kapcsolatot, TV (kábel) hálózatot kellett kiépíteniük a vizsgázóknak, és persze el kellett végezni a szereléseket, javításokat.
A technikusi oklevélbe a két vizsga összesített eredménye került. A vizsgabiztos Mészáros János mérnöktanár, a Szegedi Tudományegyetem Műszaki Intézetének műszaki ellenőre elégedett volt az eredményekkel, hiszen két fő jó, 9-en pedig jeles minősítést kaptak, plusz 6-an kaptak még dicsérete t – elsősorban a gyakorlati vizsgán nyújtott teljesítményükért.
Kiss-Forgács Éva, a metALCOM Zrt. vezérigazgatója gratulált a fiataloknak, és valamennyi most végzett technikusnak munkaszerződési ajánlatot adott át – kivitelezési pozícióra.

Vélemény, hozzászólás?