Kiemelt hírek Szentes

Kidőlt fákhoz riasztották a katasztrófavédőket az elmúlt napokban

Az elmúlt hétvégén a zord, szeles időjárás következtében a megszokottnál többször hívták segítségül a katasztrófavédelem egységeit.

Teljes terjedelmében égett egy garázs március 17-én (szombaton) hajnalban Szentesen, a Pipacs utcában. A szentesi és a csongrádi tűzoltók kiérkezéséig a tűzben egy gázpalack is megsemmisült. Az egységek több vízsugárral fojtották el a lángokat, a gyors tűzoltói beavatkozásnak köszönhetően a lángok nem okoztak károkat a főépületben. Személyi sérülés nem történt, de a ház a fűtési rendszer sérülése miatt átmenetileg lakhatatlanná vált. Az ott élők rokonokhoz költöztek.

 

 

Az úttestre dőlt egy nagyméretű fa szombaton délután Szentes külterületén. A város hivatásos egysége kézi erővel vontatta le az úttestről a fa törzsét, személyi sérülés nem történt.

Este hat órakor ismét Szentesről érkezett lakossági bejelentés. A Sima Ferenc utcában épületre dőlt egy tizenöt méter magas fa, a gyalogos forgalmat is veszélyeztette. Személyi sérülés nem történt.

Vasárnap is több nagyméretű fa kidőlt, az utak forgalmát is veszélyeztetve. Csongrád megyében Szentesre, Hódmezővásárhelyre és Szegedre is riasztották az egységeket. Személyi sérülés sehol nem történt, de a fák törzse és leszakadt ágai a gyalogosok forgalmát is akadályozták. A műszaki mentéseknek köszönhetően a forgalom minden esetben rövid idő alatt helyreállt.

 

 

Vélemény, hozzászólás?