Kiemelt hírek Szentes

Kijárási korlátozás – piaci korlátozás

A kormány március 28-tól bevezetett kijárási korlátozási rendeletének megfelelően a szentesi zöldségpiacot üzemeltető Szentes Városellátó NKft. módosította a piac rendjét.

„A kormányrendelet értelmében a 65. éves életkort betöltött vásárlók csak 9 óra és 12 óra között tartózkodhatnak a piacon.
Ebben az időszakban viszont 65 éves életkort be nem töltött vásárlók nem lehetnek a piacon. A kormányrendelet szerint az árusokra a fenti életkori szabály nem vonatkozik.”

9 óra előtt
9 óra után

Március 29-én mi is ellátogattunk a piacra. Ami szerintünk tény: az időkorlátok betartatását az üzemeltető igyekezett betartatni – saját dolgozói, őrző-védők és a polgárőrség segítségével. 8.45-kor felszólították a 65 év alattiakat, hogy fejezzék be a vásárlást, 9.00 órakor engedték be a 65 év felettieket (akik már kb. 20-25-en sorba álltak).

A nyitvatartási idő második felében voltak szemmel láthatóan többen. Az árusok nagyobb része kesztyűt és szájmaszkot is használt, voltak, akik pl. csak az egyiket.
Az áruellátás egy picit elmaradt az ebben az idényben szokásostól, viszont az árusok és a vásárlók száma is kevesebb volt.

Ezen a napon, reggel Gémes László, a Csongrád megyei Közgyűlés elnöke is a szentesi piacon vásárolt a helyi termelőktől zöldséget és gyümölcsöt.

Elmondta: „megnyugtató volt számomra, hogy a Kormány által javasolt óvintézkedéseket a szentesiek komolyan veszik és betartják.
Az árusok maszkban és kesztyűben dolgoznak, a 65 év alatti korosztály a dolgozók segítségével fegyelmezetten hagyta el a piacot kilenc órakor. A rendelkezést betartva kilenc óra után érkeztek az idősebb korosztálybeli vásárlók.

Köszönöm a szentesiek hozzáállását, hiszen a szabályok szigorú betartásával mindenki hozzájárul a sikeres védekezéshez.”

A piacon végig jelen volt és a helyszínen figyelte a történéseket Kocsis László, Szentes Városellátó NKft. ügyvezetője, aki a tapasztalatok helyszíni összegyűjtésével, felhasználásával kívánja megoldani a piac további működtetését.

Vélemény, hozzászólás?