Kiemelt hírek Szentes

Kínai kereskedőházi iroda nyílik Szentesen

Szentes város vezetése, a polgármester és Qu Lei a Kínai  Európai Fenntarthatósági Egyesület Elnöke együttműködése keretében –egy éves előkészítés után – megnyitotta Kereskedőházát, amelynek vezetésével a polgármester Qu Lei Elnököt bízta meg. A vezetői megbízást tartalmazó Oklevél ünnepélyes átadására Szentesen, a Közös Önkormányzati Hivatalban került sor ez év október 11-én. Szentes Város Kereskedőház kialakítása elsősorban a szentesi termékek kínai piaci értékesítése céljából történt.

A Kereskedőházba ennek megfelelően begyűjtik a kínai piacra alkalmas termékeket, elsősorban szentesi, illetve a környező térségekből, és lényegében Magyarország területéről.

A Kereskedőház jelenleg is kapcsolatban áll nagy kínai borkereskedőkkel, akik havi szinten konténernyi mennyiségekben szállítják Kínába az előzetesen általuk minősített borokat. A kínai kereskedőkkel való közvetlen kapcsolat nagy lehetőséget biztosít a Szentes városi és a magyarországi termékek kínai piacra történő juttatására.

Ez az első kezdeményezés a termékek, technológiák, innovációk közvetlen kínai piacra juttatására. Örömmel várják érdeklődésüket, jelentkezésüket a Szentesen hamarosan megnyíló Kereskedőház irodájába.

Keresik azokat a mennyiségi és minőségi szempontból fontos termékeket, amiket el lehet adni Kínában. Jelenleg még a piackutatás, az elképzelések egyeztetése zajlik, konkrét kereskedelemről még nem beszélhetünk.

Mindenesetre elindult a folyamat, a szentesi önkormányzat gazdaságfejlesztési referense, Bocskay István is foglalkozik a témával. Javaslatokkal, ötletekkel őt lehet keresni.
Megkérdeztük Szirbik Imre polgármestert a kereskedőházzal kapcsolatban:

(Forrás: Kínai-Európai Fenntarthatósági Egyesület)

Vélemény, hozzászólás?