Kiemelt hírek Szentes Térség

Kinyitnak az iskolák, viszont “nem kötelező a megjelenés”

Sikeresnek és eredményesnek értékelte a koronavírus-járvány miatt bevezetett digitális oktatást a köznevelési államtitkár.

“…A merev tiltást, ami március 14-el megszületett … feloldottuk június 2-től, azért, hogy ahol erre szükség van, ahol érdemes egy kiscsoportos vagy akár egyéni konzultációt, felzárkóztatást – a tanévzáráshoz szükséges találkozást – szervezni, ott ezt meg tudják tenni az intézmények” – mondta el május 21-én Maruzsa Zoltán, az EMMI államtitkára.

Hangsúlyozta: a gyerekeknek nem kötelező a megjelenés az iskolában, de azoknak lehetőséget jelenthet a felzárkózásra, akik például valamilyen okból nem tudtak bekapcsolódni a digitális oktatásba.

Maruzsa Zoltán beszélt arról is, hogy a tanévzárókat körültekintően kell megszervezni; akár évfolyamonként, csoportonként is átadhatják a bizonyítványokat, akár egy adott osztály behívásával.

További információk rövidesen az iskoláktól.
Például ilyen részletességgel:

Szentesi Kiss Bálint református Általános iskola:

A tanév zárásával kapcsolatos információk

A tanév hossza nem változik, a digitális oktatás a tanév végéig, június 15-ig érvényben marad.
Június 2-tól június 26-ig a gyermekfelügyelet folytatódik iskolánkban.
A 8. évfolyam búcsúztatására, díjazására és bizonyítvány osztására június 13-án – a létszám korlátozások betartásával – ballagási istentisztelet keretében kerül sor.
Június 14-én, vasárnap az istentisztelet keretein belül kerül sor a 2-7. évfolyamra járó diákok díjainak átadásra. Ezen az alkalmon – a létszám korlátozások miatt – csak az érintett diákok és két-két hozzátartozójuk tudnak részt venni. Az iskola többi diákja és hozzátartozóik részére online formában lesz elérhető a tanévzáró esemény.
Az 1-7. évfolyamon a bizonyítványok és jutalomkönyvek átvételére június 16-án, kedden az iskolában, évfolyamonként megjelölt idősávok alapján kerül majd sor.
A leendő első osztályos szülők részére június 8-án, szerdán 16.15-től tartunk szülői értekezletet az iskola dísztermében. A létszám korlátozások miatt kérjük egy szülő képviselje csak az adott családot! Kérjük, a leendő első gyermekeket ne hozzák el erre az alkalomra!
A ballagás és a tanévzáró istentiszteleti alkalom élő adásban is elérhető lesz, illetve az iskola web-es felületen látható lesz majd a videó-felvétel.

Vélemény, hozzászólás?