Kiemelt hírek Sport Szentes

Kiosztották az elmúlt évi sportdíjakat

A szentesi Önkormányzat november 13-án, a dr. Papp László Városi Sportcsarnokban rendezte meg a Sportolói (díjkiosztó) ünnepséget, melyen részt vett Farkas Sándor, agrárminiszterhelyettes, a térség országgyűlési képviselője, Szabó Zoltán Ferenc, Szentes polgármestere, Boronkay Péter, kétszeres világbajnok, háromszoros Európa-bajnok magyar paratriatlonista, Nagy Zoltán, a Sepsiszentgyörgyi városi kabinetiroda sport és művelődési vezetője, valamint a szentesi önkormányzat képviselői.
Lehet, hogy egy kép erről: 14 ember, álló emberek és belső tér
Szabó Zoltán Ferenc köszöntőjében elmondta, hogy az önkormányzat biztosítja a sportoláshoz szükséges feltételeket. Kiemelte, hogy a sportegyesületek működése hozzájárul a közössége összekovácsolásához, és erre nagy szüksége van a városnak. Kijelentette: fejlesztések várhatók a sport-ágazatban is, ezúttal egy új edzőcsarnok megépítését emelte ki.
Farkas Sándor szerint egy ilyen kisvárosban nagyon fontos, hogyan alakul a sport helyzete, fejlődési lehetőségei, annál is inkább, mert Szentesen 30 sportágban, 38 egyesületben mintegy 5000 sportoló van. Meg kell teremteni a szabadidős-és a versenysport összhangját, egyensúlyát. Beszélt a fejlesztésekről is, melyek anyagi hátterét az Uniós források által (is) biztosított Vidékfejlesztési támogatások jelenthetik. Szavait Benedek Tibor, háromszoros olimpiai bajnok, Európa- és világbajnok vízilabdázó gondolataival zárta, melynek a lényege az volt, hogy minden sportoló előtt az a cél lebegjen, hogy „én akartam jobban”.
A beszédeket követően átadták a 2020. évi sportteljesítményekért járó elismeréseket. Az egyéni és csapat sportágakban elért versenyeredményeik alapján díjazottak névsorát külön mellékletben találja meg:
(A különdíjasokról külön cikkben olvashat.)

Vélemény, hozzászólás?