Hírek Szentes

Kiosztották az önálló szentesi ösztöndíjat.

A Szentesi Önkormányzat és annak Művelődési- Ifjúsági- és Sportbizottsága október 5-én a Városháza Dísztermében hirdette ki a 2019. évi felsőoktatási ösztöndíj pályázat eredményét.

Szirbik Imre polgármester köszöntötte a megjelenteket, és beszélt az önálló szentesi ösztöndíj kialakulásáról. Helyi kezdeményezésre „leváltak” a Bursa Hungarica szakminisztériumi (kormányzati) pályázatról, és a saját költségvetésükbe tervezik be – már 2002 óta.

Szólt arról is, hogy már évekkel ezelőtt beindították a Studium Generale képzést is, melynek keretében – valóban nagyon olcsón – készülhetnek fel a diákok a felsőfokú tanulmányaikra.

Kérte a jelenlévőket, hogy minél jobban tanuljanak, tudásukat később adják át másoknak is, és ha tehetik, jöjjenek vissza városukba. Kívánta, hogy minél hatékonyabban használják fel a most kapott támogatást.

Kovács János, a Művelődési- Ifjúsági- és Sportbizottság elnöke is köszöntötte a fiatalokat, kívánta, hogy éljenek minél jobban a tanulási lehetőségeikkel, és visszavárják őket szülővárosukba.

Ezt követően a fiatalok átvehették a 20-50 ezer forint közötti pénzbeli juttatást.

Az idén összesen 103-an részesültek szociális juttatásban, összesen 4 millió 590 ezer forint értékben. Ebben az esztendőben úgy alakult, hogy minden pályázó megkapta a támogatást.

Vélemény, hozzászólás?