Hírek Kiemelt hírek Szentes

Kiosztották a városi ösztöndíjakat

A szentesi önkormányzat már 15 éve alapította meg felsőoktatási intézményekben tanuló hallgatók ösztöndíj-pályázati rendszerét, illetve jelölték meg annak anyagi forrását, melynek keretében anyagilag is tudják támogatni a szociálisan rászoruló fiatalokat. A pályázatok értékelését és elbírálását a képviselőtestület szakbizottságai elvégezték, november 10-én a Városháza Dísztermében egy rövid ünnepség keretében kifizették városi ösztöndíj támogatásokat.

Lencséné Szalontai Mária, a Közös Önkormányzati Hivatal Szociális irodájának vezetője köszöntötte a megjelenteket, köztük Kovács Jánost, az önkormányzat Művelődési- Ifjúsági- és Sportbizottságának vezetőjét, Antal B. Tibort, az önkormányzat Városrendezési- fejlesztési és Idegenforgalmi Bizottságának elnökét.

Az irodavezető asszony bevezetőjében elmondta, hogy 89 fiatal között 3,9 millió forintot osztott szét a szakbizottság, átlagosan 20-50 ezer forint támogatás jutott egy-egy főnek.

Szirbik Imre polgármester beszélt az ösztöndíjrendszer hátteréről, biztatta a fiatalokat, hogy önállóan döntsenek a pénz felhasználásáról. Hangsúlyozta: a támogatás semmilyen kötelezettséggel nem jár, ugyanakkor továbbra szeretettel, tárt karokkal várják vissza az iskola elvégzését követően a fiatal szakembereket.

 

A fiatalok ott, helyben felvehették a támogatásukat.

Az ünnepségen – gitáron – közreműködött Nagy Noémi, a Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola növendéke, felkészítő tanára Bajomi Nagy Péter.

Képek:

navigate_before
navigate_next

 

Vélemény, hozzászólás?