Hírek Sport Szentes

A kis atléták már „alapoznak”

A Szentesi Maximus SE és a Klauzál Gábor Általános Iskola közös szervezésében már az elmúlt tanévben indítottak egy atlétikai osztály az oktatási intézményben. A hatékony együttműködés révén a 2017/2018-as tanévben is folytatódik a Kölyökatlétikai Program, és így egy újabb osztály diákjainak nyílik módja a sportág alaposabb elsajátítására.

A nyári szünet utolsó napjaiban – ezen a héten – pedig a tanév során legtehetségesebb, legszorgalmasabbnak bizonyuló tanulóknak (ingyenes) tábort tartanak.

A tábor ideje alatt a résztvevők tovább mélyíthetik ismereteiket az atlétika több ágában. Délelőttönként egy-egy szakág alapelemeit gyakorolják, ebéd után, egy kis szabad időt követően, a Pusztai László Sporttelepen edzéssel zárják  a napot.

navigate_before
navigate_next

A foglalkozásokat az egyesület országos eredményekkel rendelkező sportolói tartják: Rakovszky Tibor, Csordás Cintia, valamint Benkő Márta és Neményi Béla edzők.

Benkő István, az egyesület elnöke elárulta, hogy a következő tanévben már nemcsak magasabb óraszámban „tanulják a gyerekek az atlétikát”, hanem szakköröket is szerveznek a folyamatos tehetséggondozás érdekében.

 

Vélemény, hozzászólás?