Kiemelt hírek Szentes

Kisfilm a Szentes térségében zajló katonai gyakorlatról

A „SZENTES AXE 2019” elnevezésű többnemzeti gyakorlat május 31. és 2019. június 12. között kerül végrehajtásra Szentes, Dóc és Sándorfalva településeket érintve. A gyakorlatban a Magyar Honvédség részéről a Magyar Honvédség 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred (továbbiakban: MH 37. mű.e.), valamint a Magyar Honvédség Bakony Harckiképző Központ, az Amerikai Egyesült Államok részéről pedig a 18th Military Police Brigade ( 18. Katonai Rendész Dandár továbbiakban: 18th BDE.) kijelölt állománya vesz részt.

A gyakorlat lehetőséget biztosít az amerikai fél számára, hogy többnemzeti környezetben megismerje és elsajátítsa a műszaki ezred hídépítési, átkelési, vízenjárási,  híd-, komp-, és deszantátkelőhelyek kiépítésének lépéseit és azok üzemeltetését  valamint ezzel párhuzamosan a magyar fél pedig betekintést nyer az amerikai katonai rendész feladatok ellátásába.

A gyakorlat során végrehajtandó feladatokból adódóan 2019. június 05-én Szentes-Dóc-Sándorfalva menetvonalán, valamint 2019. június 07-én Sándorfalva és Szentesre közötti útszakaszon nagyobb hanghatásra, és megnövekedett katonai járműforgalomra, ezt követően 2019. június 11-ig Szentes területén pedig az intenzív gépjárműmozgásokon felül vaklőszerekkel leadott lövésekre is számítani kell.

A kisfilm ezen  a linken érhető el:

//drive.google.com/open?id=1BLTC8gJ6NuUUVbWJ8f77FYSqLn8-cM3M

Vélemény, hozzászólás?