Kiemelt hírek Szentes

„KisÖkosok” a Kosztában

Sikeres természettudományos tehetség program zárult a Szentesi Koszta József Általános Iskolában.   „KisÖkosok a Kosztában” című, NTP-KNI-17-0115 azonosítószámú  pályázatunk a Nemzeti Tehetségprogram keretében zajlott, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, Emberi Erőforrás Támogatáskezelő támogatásával.

A pályázat célja az iskolánkban működő komplex tehetséggondozó és tehetségfejlesztő program megvalósítása volt – már kisiskolás korban.  Célunk volt, hogy a tehetséges gyerekeknek olyan tudást nyújtsunk, amelyre a tanórák során nincsen, vagy kevés lehetőség adódik és képességeiket is változatos módszerekkel fejlesszük.   A  környezetvédelemre való érzékenyítés mellett matematikai, digitális, manuális, irodalmi, néprajzi ismeretekkel, projektben való gondolkodással is  gazdagítottuk tanulóinkat.

Most zárult programunkban húsz diák és két  pedagógus vett részt. Három kirándulást is terveztünk a program megvalósítása során. Ezek a kirándulások nemcsak új ismeretszerzésre, érzékenyítésre szolgáltak, hanem közösségépítésre, kikapcsolódásra is. A mártélyi kirándulás alkalmával túravezető segítségével sétáltunk  a tanösvényen, kenuztunk  a Holt Tiszán, majd jót játszottunk a kalandparkban.

 

Szarvason a Körös-völgyi Látogatóközpont Állatparkja, az Arborétum és a Mini Magyarország különleges élményt nyújtott. A Szegedi Fehér-tavon eltöltött idő élménydús, különleges kirándulás volt daru-megfigyeléssel egybekötve. Szegeden, a múzeum meglátogatása mellett szántunk időt egy kellemes, kötetlen  városnézésre is.

A programot a fotókiállítással zártuk, melynek megnyitója május 10-én iskolánkban. A fotókon megelevenedik egész éves munkánk, bemutatva azt a nagyközönségnek. Az eseményen a programban résztvevő gyerekek által meghirdetett rajzpályázat díjkiosztójára is sor került. Ezt követően az alsósok Madarak és Fák Napi akadályversenyen vettek részt a délután folyamán.

 

 

Ezzel a pályázati támogatással magasabb szintű, több élményt adó komplex tehetséggondozó programot tudtunk megvalósítani.

/Csenkiné Miczki Ildikó, Vincze Gabriella/

 

Vélemény, hozzászólás?