Kiemelt hírek Térség

KISS szemle Szolnokon

Úgy tűnik, hogy az ország több részén is jelentős érdeklődés övezi a jövőre érkező új KISS (emeletes) motorvonatokat, ezért a MÁV nyílt rendezvénynapot tartott október 26-án Vácott, 27-én pedig a szolnoki és a monori állomáson, hogy minél többen láthassák, és megtehessék észrevételeiket.

A 600 férőhelyes KISS motorvonatok új korszakot nyithatnak meg a személyszállításban. A MÁV-START először a legforgalmasabb a Budapest–Cegléd–Szolnok és Budapest–Vác–Szob elővárosi vasútvonalakon indítja el az új vonatokat, akár már 2020 első negyedévében.

 

 

 

 

 

 

 

Az utasok elégedettségét szolgálja majd a kor követelményeinek megfelelő utastájékoztató rendszerrel, légkondicionált, tágas, 600 férőhelyes utastérrel felszerelt emeletes motorvonat.

A KISS három hagyományos és egy mozgássérültek által is használható mosdóval rendelkezik, a multifunkciós terekben pedig 4 kerekes szék, illetve 12 kerékpár vagy 5 babakocsi is szállítható, továbbá WIFI-vel, mobiltelefonok és laptopok töltésére alkalmas hálózati csatlakozókkal, korszerű kamerarendszerrel van felszerelve.

Jelenleg próba üzem alatt vizsgálják a már elkészült kocsikat, és a következő három év során összesen 40 ilyen kocsi utaztatja majd a MÁV utasait.

A szolnoki szemlén több szentesi „vonat-rajongó” is megtekintette a Stadler KISS motorvonatot – igen lelkes hangulatot váltott ki körükben az igazán modern vasúti jármű.

Képgaléria (Panyik-Tóth János fotói):
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=3193184377419364

Vélemény, hozzászólás?