Kiemelt hírek Szentes

Kiválasztották a legjobb aktfotókat

Szentesen, az Ifjúsági Házban május 9-én zsűrizték a XX. Szentesi Aktfotó Biennáléra beérkezett pályamunkákat. Komoly pályázati anyag jött össze, a beküldött képeikkel sokan már művészi igényű kollekciókban gondolkoztak. Összesen 44 szerzőtől 253 kép érkezett.

A zsűri tagjai – Hamarits Zsolt, Vécsy Attila, Stalter György fotóművészek – örömmel végezték a munkájukat. Jó véleménnyel voltak a beküldött képanyaggal kapcsolatban, sok kiállításra alkalmas művet találtak.

A pályázatra valódi képeket kellett küldeni, így az alkotók sokkal jobban megválogatták a fotóikat a nagyítás, nyomtatás, egyedi eljárás elkészítése előtt, így nagyon kevés kiállításra nem megfelelő kép érkezett be.

A több órás értékelés után 35 szerző képe került be a kiállítási anyagba, a fődíjas alkotásokat egyenrangúnak ítélték meg, így végül három első helyezettet hirdetnek majd a június 2-án rendezendő kiállítás megnyitón. A díjak odaítélésekor is teljes konszenzus volt a három zsűritag között.

 

 

 

A Szentesi Fotókörből Kozma Anita különdíjas lett 2 képpel, Maczik Eleonóra 2 képpel, Nagy István 3 képpel, Sarusi István 1 képpel, Szaszkó Antal 2 képpel szerepel majd a kiállításon.

Gratulálunk mindenkinek a pályamunkákhoz, az elért eredményhez, a díjakhoz!

Vélemény, hozzászólás?