Kiemelt hírek Térség

Kiváló minősítést kapott a szentesi Tiszai strand

Az elmúlt esztendőben összesen 257 magyarországi fürdőhelyet vizsgált az Európai Bizottság és az Európai Környezetvédelmi Ügynökség, most közölték a jelentésüket. Magyarország a mezőny hátsó harmadában található.

Az európai fürdővizek minőségéről szóló jelentésben az áll: 22 ezer 295 fürdővizet vizsgáltak, ezek csupán 2 százaléka nem felelt meg az uniós követelményeknek.

Minket érintően Csongrád-Csanád megyében három fürdőhely vizsgázott elégtelenre:

= a szegedi Sziksósfürdő Naturista Strand és Kemping,

= a makói Maros Kalandpart,

= a tiszaszigeti bányató.

Magyarországon a vizsgált vizek 3,9 százaléka bukott meg, ugyanakkor 70,8 százaléka kiváló minőségű volt 2019-ben. Az uniós átlag egyébként 84,8 százalék, Magyarország így az utolsó harmadban van az elért eredménnyel.

Érdekesség, hogy 2016-ban még csak 4 magyarországi fürdővízről állapították meg, hogy rossz minőségű, akkor 253 vizet vizsgáltak.

A Csongrád-Csanád megyei fürdővizek közül kiváló minősítést kapott a

= a Szegedi  Sport és Fürdők Kft. Sziksósfürdő Strand és Kemping,

= a mártélyi Holt-Tiszai szabad strand,

= a szentesi Tiszai Partfürdő,

= a csongrádi Körös-toroki partfürdő és

= a mindszenti Tiszai szabad strand.

Jó a víz minősége:

=a Sándorfalvi Nádastó és Szabadidőparkban,

= Hódmezővásárhelyen, a Sun City Szabadidőközpontban.

A jó hírhez tartozik, hogy Szabó Zoltán Ferenctől, Szentes város polgármesterétől megtudtuk, hogy az önkormányzat közel 100 millió forintos pályázatot nyújtott be a Csongrád- Csanád megye önkormányzatához a TOP -2. pályázatra, melyből  a szentesi Tiszai strandot kívánják fejleszteni. Többek között a kerékpár útnál megoldanák világítást, partrendezést végeznek, vízi sportbázist alakítanak ki, kikötőt létesítenének ( a szomszédos településekre folyami hajózás). ” A Körös-torokkal nem kívánunk versenyezni, egy nyugodt, de korszerű fürdőhely kialakítása a célunk” – tette hozzá a polgármester.

 

 

(Forrás: Index)

 

 

 

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?