Kiemelt hírek Sport Szentes

Kiváló pingpongos a Boros-ban

Kasza Anett, a Hódmezővásárhelyi SZC Szentesi Boros Sámuel Technikum Gazdálkodás és menedzsment ágazatán tanuló 9. B osztályos tanuló felnőtt országos versenyeken dobogós helyeket szerez meg az asztalitenisz sportszakosztályon belül.
Anett 2015-ben kezdett el asztaliteniszezni Árpádhalmon. Ekkor még csak hobbiként gondolt a sportra. Volt olyan időszak, amikor úgy vélte, abbahagyja, mert olyan sokan jártak le ütögetni Árpádhalmon, hogy nem jutott ütőhöz, labdához. Alsó tagozatos tanárnője azonban kitartásra ösztönözte, amiért Anett a mai napig hálás.
Az első versenye után kezdett komolyan foglalkozni az asztalitenisszel. A kemény munka meghozta gyümölcsét, ugyanis 1 éven belül jöttek az eredmények, szaporodtak az érmek Anett polcán. Várost váltott a még hatékonyabb edzések miatt és Szentesre igazolt át.
2017-ben jutott el először országos diákolimpiára, ahol csapatban negyedikek lettek. 2018 óta egyéniben is elkezdett versenyezni. Az első nagyobb egyéni sikere 2019-ben jött, ahol egyéniben második, csapattal pedig harmadik helyezést ért el. 2020-ban egyéni teljesítménye bevallása szerint visszaesett. A nagy áttörést egy szerencsés szerencsétlenség hozta, ugyanis elvesztette az ütőjét az egyik versenynapon. Idegen ütővel állt asztalhoz, de gyorsan belejött a játékba, minden meccsét megnyerte. Aznap csapatban országos bajnokok lettek.
Ezt követően indult felnőtt versenyeken, melyeknek köszönhetően rengeteget fejlődött a játéka. 2022-ben óriási küzdelmek után sikerült egyéniben is megnyerni az országos döntőt. 2022 márciusában Orosházára igazolt, ahol új utak nyílhatnak meg számára.
Az évek alatt több nehézséget is le kellett küzdenie. A legnagyobb kudarc az volt számára, hogy amatőr szinten, egyesületen kívül játszott 2022-ig. 2018-ban Orosházán is edzett, ami véleménye szerint zavarta a játékában, mivel 3 különböző edzővel készült ebben az időszakban. 2020-ban kitört a Covid-19 járvány, ami csökkentette az edzési és versenyzési lehetőségeket. 2022-es győzelme után még tovább szeretne fejlődni. Ennek érdekében keresi a fejlődési lehetőségeket és különböző módszereket próbálnak ki edzőivel együtt.
Családjának és edzőinek köszönhetően Anett minden támogatást megkap ahhoz, hogy a sportágon belül minél magasabb rangú versenyeken eredményesen szerepelhessen. Tervei között szerepel, hogy egy nap ő is extra ligás játékos lehessen, olyan, akikre ő most felnéz.
A sport mellett Anett számára a tanulás is rendkívül fontos. Tanulmányi eredménye általános iskola óta kimagasló, reméli a jövőben is hasonló teljesítményt fog nyújtani. Időszakonként leterheltnek érzi magát a heti 3 edzés mellett, hiszen a mindennapos tanulás is sok időt igényel. Anett kitartását, munka morálját ismerve biztosak vagyunk benne, hogy mindig a legjobbat fogja kihozni magából.
További sok sikert kívánunk!

Vélemény, hozzászólás?