Kiemelt hírek Szentes

Kiválóan tanultak, kiválóan sportolnak

A „Magyarország jó tanulója − jó sportolója 2017″ cím elnyeréséért pályázhattak azok, akik a 2016/17-es tanévet jó tanulmányi eredménnyel és kimagasló sportteljesítménnyel zárták.

Az értékelést követően több mint félezer fiatal érdemelte ki a díjat, közülük a legjobbak június 12-én vették át oklevelüket az Agrárminisztériumban.

Ünnepi köszöntőt Szabó Tünde sportért felelős államtitkár mondott, és többek között megfogalmazta: “ünnep a mai nap egész Magyarországnak, hiszen a tehetséggondozás az egyik legfontosabb nemzeti ügyünk”.

Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős helyettes államtitkár egyebek mellett a konkrét számokról is beszélt: a 2016/17-es tanévben 524 fiatal érdemelte ki a Magyarország Jó tanulója-Jó sportolója-díjat. Közülük a különböző kategóriák (általános iskolák, középiskolák, felsőfokú intézmények) legjobbjai, közel 50 fő vehetett részt az ünnepségen.

Itt vehették át a Magyarország Jó tanulója-Jó sportolója 2017-díjat a szentesi Koszta József Általános Iskola diákjai Gál Dalma és Papp Ádám István. Ők a jelzett tanévben a Szilver TSE színeiben többszörös korosztályos magyar bajnokok lettek, és több nemzetközi verseny dobogósai voltak, nem mellesleg, jeles tanulók!

(Archív kép)

Gratulálunk!

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?