Hírek Kiemelt hírek Szentes

Kőhalmi Zoltán – a helyi érték

A Szentesi Művelődési Központ november 30-án a Tóth József Színházban rendezte meg Kőhalmi Zoltán a „Történjen bármi” önálló estjét. Kőhalmi Zoltán a Dumaszínház társulatának tagja.
Szentesen, szülővárosában sokan ismerik, azonban talán kevesen tudják, hogy nem a dumaszínpadon kezdte humorista pályáját. A Karinthy-gyűrűvel kitüntetett, pályaelhagyó építészmérnök valójában sosem akart kiállni és beszélni, jól érezte magát a háttérben. Később aztán szerencsére, mégis megpróbálta.
A sok-sok szentesi ember büszkesége humorfesztivál-győztes, a műfaj egyik legrutinosabb képviselője. Nem politizál, nem beszél celebekről, és nem káromkodik. (Ez utóbbi – sajnos – manapság már erénynek számít.)
Önálló estjére minden jegy elkelt (a pótszékeké is), és nem bánták meg a nézők. Nemcsak ismét láthatták kedvencüket, de sok vidám-újdonságot megtudhattak arról, hogy mennyire más színházban és gyönyörű világítás közepette (és nem barlangban, a tűz mellett ülve) hallgatni a történet-mesélést, vagy arról, hogy miért nem látjuk még közelről sem az Üveghegyet, vagy arról, hogyan mondja el a közismert mesét „közeg”.
Ebből az előadásból minden kiderült – történjen bármi. Fantasztikus humorista, remek mesélő, a színpadon egyedül is kiváló szórakozást nyújtó előadó Kőhalmi Zoltán.
Nem véletlenül népszerű a szentesiek körében (is) – igazi helyi érték!

Vélemény, hozzászólás?