Hírek Kiemelt hírek Szentes

Költők, versmondók és irodalombarátok találkoztak

Szentesen, a Városi Könyvtárban február 24-én rendezték meg a 6. Versírók és Versmondók találkozóját. Az idei programot az elmúlt év márciusában elhunyt Szepesi Attila, József Attila-díjas költő, publicista emlékének szentelték.

Szepesi Attila maga is részese ezeknek a szentesi irodalmi találkozásoknak, több alkalommal is részt vett, felolvasásokat, előadásokat tartott – így vezette be a programot Paulovics Tamás, fő szervező.

Szirbik Imre, Szentes polgármestere megnyitójában többek között arról szólt, hogy nagyon fontos a rendezvény azért is, mert a mai világunkban hajlamosak vagyunk egy-egy szakterületben elmélyedni, de ez egysíkúvá tehet bennünket. A versek alapos megismerése, szeretete még jobban kibontakoztathatja az emberek személyiségét.

 

 

A találkozó moderátora dr. Horváth György volt, aki a versmondások és kötetlen beszélgetések közt (jól) irányította a gondolatokat. Eszmefuttatásai közül csak egy rövid mondat: minden vers egy-egy dráma; összesűrítve, de minden lényegi elemét megemlítve.

 

 

Az idei találkozón részt vett költők: Fekete Vince, Bene Zoltán, Diószegi Szabó Pál, Paulovics Tamás, Sógor Zsuzsanna.

A verseket dr. Antal Anikó, Gémesi Márta, Kató Hajnalka, Tóth Benedek Ernő tolmácsolták.

Rövid videós válogatás a találkozóról:

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?