Hírek Programajánló Szentes

Koncert ajánló

Izgalmas zenei utazásnak lehetünk szem és fültanúi február 3-án, este 22.00. órától a Belvárosi Favágókban, ahol két progresszív rock csapat, a debreceni Ghost Toast és a kondorosi aJna ad egy remek koncertet az odalátogatóknak.

A Ghost Toast egy instrumentális, kísérletezős progresszív rock zenekar, ami 2008-ban alakult Debrecenben. A dalaikban számos stíluselem felbukkan a metáltól, a világ- és filmzenén keresztül az elektronikus zenei hatásokkal bezárólag. Eddig három lemezük jelent meg, az első kettő, a Toast in the shell és a There is no en… 100%-ig házistúdiós munka és szerzői kiadásban, a harmadik, az Out of This World viszont már a finn Inverse Records kiadónál, 2017-ben.

“Sokszor az az érzésem, mintha filmzenét hallgatnék, a külön álló dalok pedig más és más jelenetek.” – Rockbook Rockmagazin

“…ez olyan zene, ami számtalan fordulatot, ágat-bogat, csavart és meglepetést tartogat, ám végig, de tényleg végig nagyon magával tud ragadni, és vinni, vinni messzire.” – Hammerworld

A kondorosi aJna zenekar instrumentális fúziós zenét játszik, a bandát pedig Altmann János (dob), Uhljár Szabolcs (gitár) és Piller György (basszus) alkotja. Ez a formáció 2010 decembere óta létezik.

“Sokféle stílus megtalálható a merevlemezünkön legyen az progresszív metál, matekmetál, djent, post rock, postmetál, minden amihez gondolkodni kell egy kicsit, és üt mint egy bivaly, mint a Meshuggah. De ugyanúgy elfér a trip-hop, vagy az emészthetőbb zenék, mint a Snow Patrol vagy a Muse, vagy az öregebb formák, mint a Dream Theater, Deftones a Primus.” – nyilatkozták egy korábbi interúban.

A belépés ingyenes!

/Bpeti/

Vélemény, hozzászólás?