Kiemelt hírek Szentes

Könyv-premier a Városi könyvtárban

Szentesen, a Városi Könyvtárban november 5-én mutatták be az olvasóknak Barát Enikő (B.E. Belle) Árvák című kötetét. A nagyközönség számára a jövő héten lesz elérhető a kötet, de a helyszínen résztvevők már megvásárolhatták (és dedikáltathatták).

A szerzővel Majzik Attila újságíró beszélgetett, melynek során az író irodalmi életútját, az eddigi könyveinek sorsát, az Árvák megalkotásának folyamatát ismerhették meg a jelenlévők.

Ez utóbbi kapcsán az írónő elárulta, hogy vettek részt az „előolvasói” a műve „szerkesztésében” – ezt láthatják a cikk alatti videón.

B. E. Belle legújabb könyve, az Árvák, melynek története merőben más, mint a korábbi művei. A regény három árvaházban felnővő testvérről szól, hogy ők hogyan élték meg sorsukat, hogyan dolgozták fel a velük történteket. Halogattam ennek a témának a megírását, de egy nap úgy ébredtem fel, hogy mégis nekifogok. A kutatómunkám során nagyon nehéz sorsokkal találkoztam, embert próbáló történeteket hallotta.

Ezt nekem is komoly feladat volt feldolgozni, lelkileg megviselt (előfordult, hogy írás közben elsírta magát). Ezeket a történeteket hallgatva átértékeli az életét az ember, rájöhetünk, hogy szerencsésebbek vagyunk, mint gondolnánk. Úgy gondolom, hogy meg kell találnunk azokat a dolgokat az életünkben, amiknek lehet örülni, emellett a családi kötelékekre is jobban oda kell figyelnünk – véli az írónő.

Beszélgetés közben szó esett arról is, hogy az előző könyvei megjelentető Álomgyárnál jelentek meg, a mostani kötet pedig már a Maraton kiadónál – ami Barát Enikő saját kiadója. „Azért alapítottam saját kiadót, mert megvannak a saját ötleteim, terveim. Az előző könyveimben erős volt az erotikus, szókimondó vonal, a mostani egy mélylélektani könyv, ezért is választottam ehhez a másik stílushoz a másik kiadót.”

Tervei között szerepel, hogy a Hazugok című regénye szereplőinek sorsát tovább írja (részben már elkészült), a regény pedig jövő év tavaszán kerül piacra.

A könyv premier végén a jelenlévők között ajándékokat sorsoltak ki, ami még családiasabbá, vidámabbá tette a programot.

Képgaléria:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=4645120578892396

Vélemény, hozzászólás?