Hírek Kiemelt hírek Szentes

Könyv-premierrel nyitott a szentesi Könyvhét

Az Ünnepi Könyvhét keretében június 8-án rendezték meg a Szentesi Városi könyvtárban Kristin M. Furrier: A társalkodónő című regényének bemutatóját.
A könyv íróját a szerkesztője, Tarja Kauppinen kérdezte: miként született meg az első felnőtteknek szóló, összességében a hatodik Kristin regény.
A NewLine Kiadó gondozásában megjelent kötet Emma Watton walesi otthonának minden szegletében a megelégedést kutatja. Lelke nyughatatlan, vágyik mind arra, ami a 19. századi nemesek fényűző életét jellemzi, elszegényedett családja azonban nem tudja biztosítani számára a kor kívánalmait. Az örök elégedetlenség mégis hajtja Emmát, aki mindent elkövet, hogy kitörjön a nyomorból. Vajon elérheti valaha is az álmait?
A történet a 19. századi viktoriánus Anglia (Wales) társadalomrajza, azt kiválóan ábrázolja. A háttér, a szereplők viselkedése és egymáshoz való viszonyulása autentikus, a kifejezőeszközök kiválóak. A romantika évszázadában járunk, a történet mégsem szirupos, vagy ömlengős.
Történelmi regényről lévén szó, bizony nagy kutatómunka előzte meg az írást, hiszen mindennek a “helyén” kellett lenni. A regény helyszíne valós, a szereplők viszont kitalált személyek – hangzott el a bemutatón.
Erre a kötetre is jellemző a szerzőnek az az általános hitvallása, hogy számár a legfontosabb a magyar nyelv igényes használata.
Mivel a szerzőt a kiadó szerkesztője kérdezte, így részletesen megismerhette a hallgatóság azt a folyamatot, míg az elkészült írásmű a nyomdába kerül. Bizony az író mögött egy csapat dolgozik azért, hogy a szöveg, a tartalom, az illusztráció, és minden egyéb tökéletes (és összhangban) legyen a kinyomtatott regényben.
A könyv-premieren jelen volt az illusztrátor Magyar Betrix is, aki beavatta a közönséget e munka kulissza titkaiba.
A társalkodónő regénynek lesz folytatása, bár a történet az elolvasása után lezártnak tűnik, de már megjelentek olvasói igények a folytatásra, és erre az írónő készen áll.
Ez a kötet ajánlható bárkinek, aki szereti a romantikus, történelmi regényeket. (Azért inkább a 16 év feletti korosztály számára lehet nagyon érdekfeszítő -hangzott el.)
A könyv 100 példányban jelent meg, elsősorban a kiadónál lehet belőle vásárolni. Az ára még három napig 3 190 Ft, azt követően 3990.- Ft. lesz.

Vélemény, hozzászólás?