Hírek Kiemelt hírek Szentes

A könyvtárban is megünnepelték az újbort

A Király István Kertbarát Kör, a Krúdy Gyula Baráti Kör és a Szentes Városi Könyvtár november 14-én a Városi Könyvtárban egy hangulatos irodalmi est keretében ünnepelte az Újbort.

A rendezvényre meghívták a bokrosi Bodor Martin Családi Borászat tulajdonosát, aki egyrészt bemutatta családi cégüket, majd beszélt a szőlőtermesztés és a borkészítés folyamatáról, fortélyairól. Másrészt saját pincészetükből fehér-, rosé és vörösborokat kóstoltatott a jelenlévőkkel. ( A szerkesztő szerint a legfinomabb a  Kékfrankos Rosé volt.)

Bodor Martint fiatal kora ellenére a borász szakma hamar befogadta, munkáját elismerte, amit bizonyít többek között az, hogy a Szent Vince Borrend 2012-ben lovaggá avatta. Boraival rendszeresen vesz részt, és sikereket ér el különböző borversenyeken. Munkája során a hagyományos technológiát ötvözi a legmodernebb eljárásokkal.

A borkóstolás mellett az asztalon finom hagymás zsíros kenyér és sütemények választhatták a vendégek.

Képgaléria:

navigate_before
navigate_next

A programot, illetve annak irodalmi részét dr. Horváth György szerkesztette. Vers- és próza részleteket olvasott fel Dragon Lajos, Mihály Béla, Tóth Mária, Paulovics Tamás, fafúvós hangszereken közreműködött Csiszár György.

 

 

 

 

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?