Hírek

Környezettudatos életmód jutalma lehet egy komposztáló

A Hulladék-OKOS kiadvány ismerteti a hulladékszállítást végző cég által elérhető szolgáltatásokat, a hulladékgazdálkodási rendszert, az egyes hulladék típusokat, a szállítási időpontokat, a szolgáltatási díjakat, sőt a hanyagság esetén kiszabható büntetési tételeket is.
A füzet igyekszik praktikus válaszokat és fontos információkat adni a hulladékkezelésről, és úgy tűnik, hogy növekvő népszerűségnek örvend. Ezért vállalkozott arra a városi nyomtatott hetilap, hogy pályázatot indít családok számára, akik környezettudatosan élnek, gondolkoznak és tervezik a jövőt.
A kezdeményezés mellé állt Szabó Zoltán Ferenc polgármester, javaslatára a legökotudatosabb szentesi családok képviselői vehették át az Önkormányzat által felajánlott komposztáló edényeket június 2-án, a Városháza udvarán.
A város vezetője köszöntőjében hangsúlyozta, hogy a hulladékmentesítés és ökotudatosság minél szélesebb körben kell, hogy teret nyerjen, amellyel az élhetőbb városhoz is hozzájárulhatunk. Folytatni, támogatni kívánják a környezetkímélő kezdeményezeseket, látóterükbe most az esővíz-gyűjtés került.
Harmincezer forintos műanyag komposztálót vehetett át családjuk számára Török Imréné, Sinka Márta és Nagy Róbert.
Nagy Róbert, szenior-szoftverfejlesztőtől megtudtuk: ő a család eddigi környezettudatos életmódjának leírásával pályázott, és örül, hogy „ráadásul” még komposztálót is nyerhettek. A komposztálást eddig is igyekeztek megvalósítani, de most még korszerűbben tehetik ezt.

Vélemény, hozzászólás?