Hírek Kiemelt hírek Támogatott tartalom Térség

A környezettudatos gyermek

Támogatott tartalom

Újra több időt tölthetünk a gyerekekkel és a családunkkal, amely szuper lehetőség lehet arra, hogy foglalkozzunk kicsit a környezetünkkel. Fontos, hogy a gyermekek már kiskorukban találkozzanak azzal, hogy mit is jelent környezetünk megóvása, illetve játékos formában megtanulják, hogy ők hogyan tudnak ebben segíteni. Hisz a jövő az ő kezükben van.

Szeretnénk bemutatni néhány lépést, amely a gyerekekkel közös időtöltés mellett, kiváló lehetőség arra is, hogy megtaníthassuk nekik, miként tudnak a környezetük védelmében tevékenykedni.

Vigyázzunk a vízre: fontos elmagyarázni a gyermekeink számára, hogy a víz nagyon fontos számunkra, ezért, ha lehet ne minden nap legyen fürdés vízzel teli kádban. Helyette be lehet vezetni zuhanyzós napokat, amelyeket ők is élvezni fognak. Kis vödörben megmutathatjuk, hogy lehet gyűjteni esővizet, amelyet később felhasználhat a
virágok öntözésekor.
Komposztálás: ezt akár a lakáson belül is meg lehet oldani speciális komposztáló edényekkel, nem szükséges hozzá kert sem. A komposztálás során csökkenthetjük a hulladékunk mennyiségét, és bemutathatjuk a gyerekeknek a természet körforgását, ahogyan átalakul az általunk kidobott pl. gyümölcs héj értékes komposzttá, amelyet újra felhasználhatunk a növények táplálásában.
Figyeljünk az áramra: kapcsoljuk le a villanyt abban a helyiségben, ahol nem tartózkodunk, a telefontöltőket húzzuk ki a konnektorból, ha már nincs szükség rájuk.
Szelektív szemétgyűjtés: a gyerekek is szívesen odafigyelnek, ha látják, hogy a szülők is szétválogatják a háztartásban felgyűlt szemetet. Megkönnyíthetjük a szelektálást, ha közösen lerajzoljuk egy papírra, hogy az adott szeméttárolóba, mit helyezzünk majd ráragasztjuk a papírt az adott tároló elejére.
Műanyag zacskó használatának csökkentése: ha a boltba, piacra visszük a saját tárolóinkat, akkor a gyerekek látni fogják, hogy ezek használatával csökkenthetjük a felesleges műanyagokat a háztartásunkban.
Veteményes kert közösen: jön a tavasz, amely kiváló lehetőség arra, hogy a gyerekekkel közösen kialakítsunk, akár a teraszon, ablakpárkányon vagy a kertben veteményest, ahol közösen figyelhetjük az általunk elültetett növények fejlődését.


Sétáljunk, kiránduljunk autó nélkül a szabadban: a közelben a gyerekekkel közösen sétálhatunk, biciklizhetünk, rollerezhetünk, amely egy szuper lehetőség arra, hogy az együtt töltött idő még változatosabb legyen.

Apró lépések ezek, de ha odafigyelünk rájuk családon belül, akkor óriási segítség lehet környezetünk
védelme érdekében. A tavasz közeledtével egyre több lehetőség nyílik arra, hogy a szabadban több
időt tölthessünk, használjunk ki minden percét a napsütésnek és a jó időnek, hogy a kedvünk is jobb
lehessen.

Szeretne többet megtudni a környezetbarát megoldásokról vagy éppen lenullázná villanyszámláját?
Nézzen körül a www.optimumsolar.hu honlapon és kérje díjmentes ajánlatunkat már ma!

Vélemény, hozzászólás?