Kiemelt hírek Támogatott tartalom

Környezetünk védelme a napelem “árnyékában”

Támogatott tartalom

Környezetünk védelmének kérdése egyre fontosabb és sürgetőbb mindenki számára. A klímaváltozás problémája már nemcsak a szakkönyvekben és előzetes prognózisokban olvasható, hanem egyre több helyen mutatkozik meg a gyakorlatban is. Nincs idő a tétlenségre, ezért meg kell tennünk mindent, amit csak tudunk, hiszen a környezetünk védelme nem egyéni érdek, hanem közös ügyünk.

Milyen lehetőségek állnak rendelkezésre?
Fontos azt beismernünk, hogy fogyasztási szokásaink és mindennapi döntéseink hatással vannak környezetünkre.
Két fő területet tudunk meghatározni, ahol változtatni tudunk:
– fogyasztási szokásaink
– energiafogyasztáshoz közvetlenül kötődő tevékenységek.

Nézzük először a fogyasztási szokásainkat, amelyek hatással vannak a klímára, akkor is, ha ez elsőre nem nyilvánvaló. Bármilyen terméket (például: ruha, játék, elektronikus eszköz stb.) ha megvásárolunk vagy ha egy szolgáltatást igénybe veszünk, azzal akár közvetve is, de hozzájárulunk a gyártók szén-dioxid kibocsátásához.

Ne használjunk egyszer használatos, azonnal eldobható dolgokat, mert így eleve csökkenthetjük a keletkező hulladék mennyiségét. Vásárlás előtt mindenképpen gondoljuk át, hogy valóban szükséges-e megvenni az adott terméket, és ha tartós fogyasztási cikkre van szükségünk, akkor csakis jó minőségű, javítható terméket priorizáljunk, hiszen hosszú távon kell terveznünk vele. Az étkezésnél is számos dolgot érdemes figyelembe vennünk, amellyel környezetünk védelméért sokat tehetünk. Preferáljuk a helyi, közelebbről származó termékeket és így elkerülhetjük a felesleges csomagolást és szállítást. Idény jellegű zöldségeket és gyümölcsöket vásároljunk és törekedjünk arra, hogy kevesebb húst és tejterméket fogyasszunk, hiszen a nagyüzemi állattenyésztés ökolábnyoma óriási.

Ha az energiafogyasztást szeretnénk csökkenteni, akkor is számos lehetőség áll rendelkezésünkre.
Egyszerű megoldásokkal is már sokat tehetünk, mint például, ha a fűtést 1 fokkal alacsonyabbra vesszük, akkor azzal 6% energiát takarítunk meg. Ha fürdés helyett a zuhanyzást választjuk vagy ha lekapcsoljuk a világítást abban a helyiségben, ahol nem tartózkodunk, akkor ezekkel az apró lépésekkel is már csökkentettük az energiafogyasztásunkat, ezáltal tettünk a környezetünkért. Közlekedjünk felelősen, ha módunk van rá, akkor járjunk biciklivel vagy közösségi közlekedéssel a munkahelyre vagy iskolába.

Ha van lehetőségünk, akkor korszerűsítsük otthonunk, szigeteljük a ház külső falait, cseréljük le a régi nyílászárókat és használjunk megújuló energiaforrást, mint például a napkollektor és a napelem.

Mi az a napkollektor?
A napkollektor a napenergiát egy külső egység segítségével összegyűjti és közvetlenül hasznosítja. A tetőre szerelt külső egységek tárolórendszerében, víz vagy fagyálló tulajdonságokkal rendelkező folyadék kering. A napsütés közvetlen hatására a csőrendszerben lévő folyadék felmelegszik és az így nyert hőenergia segítségével lehet az épületet meleg vízzel ellátni, hűteni és fűteni.

Mi a napelem?
A napelem olyan eszköz, amely az elektromágneses sugárzást közvetlenül villamos energiává tudja alakítani.
Egyenáramot képes tárolni a napelem rendszer, ami közvetlenül még nem hasznosítható, ezért van szükség
az inverterre, hogy váltóáramot kapjunk. Egy napelemes rendszer mindenképpen hosszú távú befektetés, de egy jól megválasztott és kivitelezett rendszerrel lenullázhatjuk villanyszámlánkat, emellett a mi és a gyermekeink jövőjéért is sokat tehetünk.

 

Nagyon sok szempontot érdemes átgondolni mielőtt belevágunk egy ilyen jellegű projektbe. Itt egy olyan bejegyzés olvasható, amely összegyűjti a legfontosabb tudnivalókat, azzal kapcsolatban, hogy mire érdemes figyelni egy ilyen beruházás előtt.

Ha Ön is szeretne többet megtudni a környezetbarát megoldásokról és lenullázná villanyszámláját, akkor nézzen körül a www.optimumsolar.hu honlapon és kérje díjmentes ajánlatunkat már ma!

Az Optimum Solar Home System Kft. minden szempontot figyelembe véve jó választás lehet, hiszen országos lefedettséggel rendelkezik, 10 éve van jelen a piacon és évente 500-1000 közötti az új, elégedett lakossági ügyfeleik száma. Ez elsősorban a kiemelkedő minőségű termékeiknek, valamint annak köszönhető, hogy 100% hozamgaranciát és a rendszergarancia idejére díjmentes távfelügyeleti szolgáltatást kínálnak minden általuk kiépített rendszerhez.

Keressen minket bizalommal a +36 30 984 9446-os telefonszámon, vagy írjon a
sales@optimumsolar.hu e-mail címünkre.

Vélemény, hozzászólás?