Hírek Kiemelt hírek Szentes

“Koronás” komolyzenei koncert a Hangversenyközpontban

A Szentesi Hangversenyközpont programsorozata, a Zene-Világ-Zene újabb komolyzenei koncerttel folytatódott április 7-én.
A zeneiskola hangversenytermében Magda Dávid orgonaművész és Andor Csilla szentesi énekművész, pedagógus kiváló előadását láthatta, hallhatta a közönség. (Még a közös egyetemi tanulmányaik idejéből származik ismeretségük, amely azóta szakmai barátsággá alakult.)
A műsorban főként romantikus stílusú művek szerepeltek, Kodály, Rachmaninov, C. Frank, Debussy és J.S. Bach szerzemények. Az orgona művész két saját szerzeményét is előadta, egy orgonára írt dallamot, és egy Juhász Gyula vers megzenésítését, ez utóbbit Andor Csilla közreműködésével.
Egy rövid részlet videón a programból:
Nagyszerűen felépített repertoárt bemutató koncert részese lehetett a közönség, a programot az orgonán játszott Bach: Esz-dúr prelúdium zárta.
Azaz még sem teljesen, mert a közönség vastapsát követően, a nézőtérről jött javaslat alapján, Magda Dávid zongorán eljátszotta a ‘Szegény legény vagyok én’ című népdal improvizációját – ami valóban a koncert “koronája” volt.

 

Vélemény, hozzászólás?