Csongrád Kiemelt hírek Sport

Körös-toroki Oxigénfalós sikerek a Balatonnál

Szeptember 12-én rendezte meg a nagy presztízsű Balatoni Úszóiskola és a Peloton szervezőgárdája Országos Kerékpáros Időfutam versenyét, melynek rajt- és cél állomása Lengyeltóti városa volt. A Körös-toroki Oxigénfalók ifjú amatőr biciklistái a Covid miatt halasztott majd eltörölt Diákolimpiák helyett döntöttek úgy, hogy elindulnak ezen a kiemelkedő biztonságú versenyen, az igazolt, “profi” versenyzők között. Többen nem csak hogy jól helyt álltak – azaz tekertek, hanem sikert is arattak!

Giricz Benjámin (9) a 11 évesek korosztályában 3. lett 4 km-en. Giricz Gábriel (11) az előkelő 5. helyet szerezte meg az U13-ban, 10 km távon.

A legjobb eredményt Giricz Abigél (12) érte el. Ezüstérmes lett a 10 km-en úgy, hogy mindössze 1,5 másodperccel csak a szervezők régóta igazolt triatlonos favoritja tudta megelőzni! Erre felfigyeltek a neves egyesületekből is, sőt már ajánlattal is megkeresték…

Giricz Balázs (13) is kapott nemrég hasonló lehetőséget, de egyenlőre az amatőr csongrádi státusz mellett döntött, és most a 9. helyet tudta megszerezni. Giricz Dávid viszont nyár óta a Kecskeméti Első Sor Egyesület igazolt versenyzőjeként, 20 km távon 7. lett.

Hankó Zoltán, a Körös-toroki Oxigénfaló Kerékpárosok rangidős alapítója is elindult a versenyen, a 15. helyet szerezte meg. Megmutatta a fiatalabb profiknak is, hogy 31 fokban is tud még közel 34 km/h-s átlagsebességgel tekerni, s ebben a Balaton melletti dombok, kanyarok, fordulók, egyéb körülmények sem tudják megakadályozni!

Képgaléria:

navigate_before
navigate_next

Így öregbítették Csongrád városának hírnevét ismét a helyi biciklisták, s tették mindezt a Kecskeméti-, a Hankó-, a Hegyi család és az Új Bárka Egyesület támogatásával. Hajrá KTOF.BIKE!

Vélemény, hozzászólás?