Kiemelt hírek Szentes

Körséta a Közösségi Téren

A Szentesi Vendégszeretet Egyesület augusztus 8-án rendezte meg soron következő körsétáját, ezúttal a Somogyi Béla és az Új utcák által közrefogott Közösségi teret ismerhették meg az érdeklődők.

A helyszínen Wittek Krisztina, a város főépítésze kalauzolta a megjelenteket. Ismertette a tér kialakításának előzményeit, bemutatta az akkoriban elkészült magvalósítási terveket, vázolta a kivitelezési munkákat.

A terület másfél éve megújult, olyan rekreációs tér jött létre, amely a helyi közösség pihenését, kikapcsolódását szolgálja. Több mint ötven fát ültettek, emellett padok és ivókút várja az itt megpihenni vágyókat. Érdekesség, hogy a parkot átszelő járdákat az évek alatt kitaposott útvonalakra építették. Sportolási lehetőség is lett a téren, az elkerített street sportpályán tengózhatnak, a kültéri asztalokon pedig pingpongozhatnak a fiatalok. A felújítás során a környék kutyásaira is gondoltak, a terület Somogyi Béla utca felőli részén elkerített kutyafuttatót alakítottak ki.

 

 

 

A programra érkezők megtekinthették az egyesület hagyományőrző táncbemutatóját, hallgathatták Balla Tibor többszörös Arany Páva nagydíjas citera-és tekerő muzsikáját, kóstolhatták a tájjellegű süteményeket, megtekinthették a helyi kézművesek termékeit, a gyerekek kézműveskedhettek.

Képgaléria:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=4214957208575404

Vélemény, hozzászólás?