Hírek Kiemelt hírek Szentes

Körséta a reptéren és a hangárokban

A Szentesi Vendégszeretet Egyesület július 24-én a hagyományos Szentesi Körsétát a Szentesi Repülőklub által üzemeltett Szentesi sportrepülőtérre szervezte.
A 45-ös számú Hódmezővásári út, 30. kilométer szelvényében található objektum területén Matkócsik Pál Ferenc, a szervező egyesület elnöke köszöntötte a megjelenteket, majd Nógrádi József, a Szentesi Repülőklub titkár adott ismertetést a repülés, ezen belül a szentesi repülés, illetve a szentesi repülőklub történetéről, jelenlegi helyzetéről, tevékenyégéről, bemutatta a klub gépparkját.
Az 1990-ben újjáalakult Szentesi Repülő Klub jelenlegi fő profilja a vitorlázó repülés, de emellett sok minden mással is foglalkozik.
Időszerűsége miatt a klub titkára részletesebben beszélt arról, hogy a Szentesi Repülőklub 2021. augusztus 20-án (péntek 9.00 óra) Reptéri Családi napot szervez többféle vitorlázó- és motoros repülőgépen – élményrepülési lehetőség biztosításával, valamint színes szárazföldi programokkal.
A Szentesi Reptéri Családi Napon itt lesz a HA-RAP lajstromjelű Cessna 182 típusú négyüléses motoros repülőgép, amellyel szintén lesz lehetőség sétarepülésre. Ezzel a géppel már akár három vendég is felszállhat egyszerre.
Természetesen a klub flottájának két “igáslova”, a két iskolagép is munkára lesz fogva. Az alapvetően pilótaképzésre épített R-26S és R-26SU Góbé típusú kétüléses vitorlázógépekkel is lesz lehetőség kedvező áron élményrepülésre.
Kedvezőek, aránylag olcsók az árak (a vendégek igényei szerint változóak), érdemes ezen a napon kilátogatni a sportrepülőtérre, az élményrepülésre pedig akár előre is lehet jelentkezni.
(Mindenesetre a körsétán résztvevők közül senki sem jelentkezett, az aznap igénybe vehető repülésre.)

Vélemény, hozzászólás?