Kiemelt hírek Szentes

Körséta a Szentes-Mentettréti területen

Szentesi Vendégszeretet Egyesület május 11-én a Szentes, Mentettréti Természetjáró parkba szervezte meg a Szentesi Körséta májusi programját. A helyszínen a tulajdonos, Kalamusz Endre kalauzolta az érdeklődőket.

Matkócsik Pál Ferenc, az egyesület elnöke köszöntötte a megjelenteket, megkülönböztetett figyelemmel azokat, akik kerékpárral érkeztek a várostól 9,3 km-re lévő tanyához. Az elnök bejelentette, hogy júniusban a szentesi TV toronyhoz szervezik a sétát.

Matkócsik Pál

Ezután a házigazda vette át a szót, is ismertette a Mentettréti Természetjáró Park történetét, földrajzi adottságait, az intézmény változatos szolgáltatásait (horgászat, táborok, közösségépítő tréningek, csapatépítő téli programok, előadások stb.)

Ezen túlmenően kínálnak szállást, vendéglátást, kikapcsolódást (grillezés, szalonnasütés és bográcsozás, halsütés, kemencében való sütés, állatetetés, bicikli kölcsönzés, séta a Körös-torokhoz).

A program további részében a látogatók a 4,5 hektáros, a Kurca partján elhelyezkedő terület egy részét bejárták, megtekinthették az apartman házak egyikét, a Kurcai stégeket, az őshonos állatfarmot.

Képgaléria:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=2737567939647679

Vélemény, hozzászólás?