Kiemelt hírek Térség

Korszerűbb, szebb lett a szegvári iskola

Egy TOP-os pályázat keretében több mint 200 millió forintot költöttek Szegvár önkormányzati épületeire, köztük a Forray Máté Általános Iskolára, amely ezzel nemcsak korszerűbb, szebb is lett.

A gyerekek és pedagógusok már hetek óta élvezhetik a felújítás előnyeit, a június 20-i tanévévzárón pedig hivatalosan is átadták a korszerű intézményt.

Az átadón Gémes László mondott ünnepi beszédet, amelyből kiderült, hogy jelentős forrást nyertek az iskola felújítására (is), melynek munkálatait többségében helyiek, a szegvári önkormányzat cégének dolgozói végezték el.

A projekt kivitelezéses során az iskola központi épületének az energetikai korszerűsítése, és a tornacsarnok felújítása valósulhatott meg. Megtörtént a homlokzat hőszigetelése, a nyílászárók cseréje, az épület akadálymentesítése, a fűtési rendszer korszerűsítése.

A tornacsarnok esetében fűtéskorszerűsítés, hőszigetelés és nyílászárócsere valósult meg. A polgármester még hozzátette: a tankerület jóvoltából a régi focipálya is megújult, a szünidő ideje alatt pedig az udvart is rendezik, füvesítik.

Andrási Elemér plébános megáldotta a felújított iskolát, majd Gémes László és Vighné Németh Ildikó, az iskola igazgatónője a nemzetiszínű szalag átvágásával adták át a felújított intézményt a tanulóknak és a tantestületnek.

A projektzárón a helyi Dobbantó Néptáncegyüttes tánccal ünnepelte a különleges eseményt.

 

 

Vélemény, hozzászólás?