Kiemelt hírek Szentes

Köszöntötték 2020 első szentesi újszülötteit

Szentesen, a dr. Bugyi István Kórházban az év első óráiban három gyermek született. Közülük egy kiskunfélegyházi lett az első kórházi-, egy szentesi lett az első városi újszülött.

Az első kórházi újszülött, Győri Anna január elsején 6.20-kor született – 50 cm-rel és 2950 grammal.

Az első kórházi újszülött, Győri Anna

A család jelenleg Kiskunfélegyházán él, ez az első babájuk. Az édesapa, Győri Tibor Svájcban dolgozik, az anyuka, Hevér Judit egy Nemzeti Trafikboltban. Leányt vártak (apuka „kevésbé”), most mind a ketten nagyon boldogok. Ők a dr. Bugyi István Kórház idei első újszülötte.

Az első városi újszülött, Rocsa Helga január elsején született 9.37-kor – 51 cm-rel és 3130 grammal.

Az első városi újszülött, Rocsa Helga

Apuka, Rocsa Róbert jelenleg Ausztriában dolgozik, anyuka, Antal Anett Szentesen, a kórház gyermekosztályán. Helga a második gyermekük, testvére, Robi már négy éves, nagy örömmel fogadta az új „jövevényt”.

Mindkét gyermeket január 3-án köszöntötte Szabó Zoltán Ferenc polgármester. Jókívánságai mellé egy-egy virágcsokorral kedveskedett, és még a gyermekek kaptak macit, a család egy húszezer forintos vásárlási utalványt.

Köszöntötte az újszülötteket a kórház ápolási igazgatója, Dr. Szilágyiné Kádár Irén is.

Az elmúlt évben közel 700 gyermek született a dr. Bugyi István Kórház Szülészeti és Nőgyógyászati Osztályán – tudtuk meg Dr. Szilágyiné Kádár Iréntől. Hozzátette: az azt megelőz évhez képest ez kevesebb, de talán az idén megfordul a trend. Ezekben a napokban majdnem „telt ház” van az osztályon.

Az is örömhír a kórház „házatájáról”, hogy az intézmény megkapta a „Családbarát szülészet” körülményeinek megteremtéséhez szükséges anyagi támogatást.

Egyébként a szentesi kórházban született gyermekek egyharmada a szentesi, újabban a vidéki várandós anyukák közül többen Kiskunfélegyházáról és környékéről érkeznek.

Képgaléria:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=3409568182447648

Vélemény, hozzászólás?