Kiemelt hírek Szentes

Köszöntötték a 80 éves realista festőt

80. születésnapja alkalmából Szabó Zoltán Ferenc, Szentes város polgármestere és Móra József önkormányzati képviselő lakásán köszöntötte K Szabóné Licsicsányi Rózsát.

A képen a következők lehetnek: 2 ember, ülő emberek és belső tér

A város vezetője méltatta az ünnepeltnek a város kulturális életében betöltött szerepét, festészetének sokakra gyakorolt élményekben gazdag hatását, és virágcsokorral és ünnepi tortával kedveskedett.

K Szabóné Licsicsányi Rózsa megköszönte a számára kellemes meglepetést (testvére kezdeményezte) és örömmel mesélt életének fontosabb állomásairól. Legelőször meleg szavakkal szólt a számár jó közösséget nyújtó helyi kórházról, ahonnan nyugdíjba vonult. Bár jelenleg egyedül él, több közösséghez (Kapocs Egyesület, Szentesi Delfin ESC, alkotói körök, Együtt Szentesért) is tartozik, egyáltalán nem érzi magát magányosnak.

Sok dolga akad, a festészet (amellyel 1960 óta foglalkozik) még több feladatot ad. Szinte minden nap kezébe veszi az ecsetet, és alkot. A természetelvű, realista művészeti irányzat híve. Az Alföld, a Tisza-parti világ, a nagy levegőjű Mátravidék szépsége, a tanyák emberközeli hangulata nagy hatással van rá. Újabban néhány mesterség ábrázolására is vállalkozott, az emberi lelkekben jelenlévő örömöt, bánatot igyekszik kifejezni.

A jó hangulatú beszélgetés végén az olajfestményeit bemutató könyvvel ajándékozta meg vendégeit.

Képgaléria:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=4481891335215322

Vélemény, hozzászólás?