Kiemelt hírek Térség

Köszöntötték a térség jubiláló véradóit

A Vöröskereszt Szentesi Területi Vezetősége, a Dr. Bugyi István Kórház Vérellátó Osztálya és az “Együtt a Véradókért Szentesen” Alapítvány kuratóriuma november 8-án a VÉRADÓK NAPJA alkalmából kitüntetés-átadó ünnepséget rendezett a szentesi Megyeháza Konferencia és Kulturális Központ dísztermében.

Dr. Molnár Gyula, a Vöröskereszt Szentes térségi elnöke köszöntötte a megjelent véradókat, továbbá Sasvári Krisztinát, MVK Csongrád Megyei igazgatóját, dr. Tóth Flóriánt, a Szentes Járási Hivatal vezetőjét, a térség megjelent polgármestereit.

Ünnepi beszédet mondott Dr. Szekeres Veronika, ny. Régióigazgató főorvos Beszélt, egy- egy konkrét esetet bemutatva a véradás jelentőségéről, a szentesi véradó mozgalom évek óta tartó eredményességéről.

Szabó Zoltán Ferenc polgármester is köszöntötte a véradókat, hozzászólása végén teljes támogatásáról biztosította a véradó mozgalmat. Beszédéből egy rövid részlet videón:
https://www.youtube.com/watch?v=batVh0LpI8I

Ludányi István, az “Együtt a Véradókért Szentesen” Alapítvány elnöke egy nemrégiben a klinikán meglátogatott, és két hetes altatásából felébredt ismerősének a köszönetét adta át a véradóknak, mert igen sok vérre volt szüksége életének ebben az időszakában. Bejelentette, hogy Alapítványuk továbbra is anyagilag támogatni fogja a véradókat.

 

A Vöröskeresztes munka kiemelkedő segítéséért Emléklapot kapott Szirbik Imre, Vajda Józsefné, Király József, Juhász Tamásné és Muzsik Lászlóné.

Ezt követően az 50- és a többszörös véradók kitüntetéseinek átadására került sor, összesen 135-en részesültek ebben az elismerésben.

A térségben László Sándor Péter 180-szoros véradó lett ebben az évben!
Király József – 160-szoros véradásért
Vincze Mátyás – 130-szoros véradásért
Samu Imre – 130-szoros véradásért
Dunai József – 130-szoros véradásért
Pászti Ferenc – 130-szoros véradásért
Horváth János – 110-szeres véradásért
Bakos István – 100-szoros véradásért
Dögei Imre – 100-szoros véradásért
Arnót Zsolt – 100-szoros véradásért emlékplakettet és oklevelet kapott

Összesen 1 millió kétszázezer forint pénzjutalmat is átvehettek az „évfordulós” véradók.

Simon Alma, a Vöröskereszt Szentes Területi vezetője bejelentette, hogy a Véradó Állomáson további kitüntetéseket adnak majd át a 10- és a 40x véradónak is. Örömmel adjuk közre, hogy jelenleg 104, 10x véradója van a Szentesi térségnek.

A programban felléptek a Jövőnkért Néptáncegyüttes Gyermek csoportjának táncosai. Egy rövid videó-részlet:
https://youtu.be/19M5IH-bGUE

Az ünnepség egy közös vacsora elfogyasztásával zárult.

Képmelléklet:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=3230098717061263

Vélemény, hozzászólás?