Kiemelt hírek Szentes

Koszorúzás a vértanúk emlékművénél

Szentes Város Önkormányzata és a 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred az aradi vértanúk emléknapja alkalmából október 6-án a Hősök Erdejében található Aradi Vértanúk Emlékműve előtt megemlékezést tartott.

Az aradi vértanúkra Szabó Zoltán Ferenc polgármester emlékezett, aki beszélt a vértanúk erényeiről, életük utolsó perceiről. Beszédét a következő gondolatokkal fejezte be:
Csendben, méltóságteljesen nyugszanak az aradi tizenhármak. Ők, kik életüket adták hazájukért, hitükért és bátorságukért. Mi pedig emlékezünk és fejet hajtunk, tisztelgünk előttük.

A pillanat azonban el is gondolkodtat. 2020-ban azt üzeni, hogy figyeljünk múltunkra, tudjunk köszönetet mondani, legyünk igazak, törekedjük az egymás iránti tiszteletre.

Egy a célunk: elítélni a nem emberhez méltót, és megadni közösségünknek az erkölcsi jót. Hiszen mi egyek vagyunk, egy vérből valók vagyunk.

Nemzeti gyásznapunk emberségre, és alázatra int – a történelem nem felejt.

A képen a következők lehetnek: 3 ember, álló emberek, fa és túra/szabadtéri

A beszédet követően az önkormányzat, a Szentes Járási Hivatal, a fegyveres testületek vezetői, és a civil szervezetek megkoszorúzták az emlékművet, illetve egy mécsest helyeztek el azokért, akik életüket áldozták a magyar szabadságért, a nemzeti függetlenségért!

Képgaléria:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=4509366439134478

Vélemény, hozzászólás?