Kiemelt hírek Szentes

A Kosztások Háromszéken jártak

Ez év május 29. és június 2. között  Kovászna megyébe, Háromszékre látogattak a Koszta József Általános Iskola hetedikes diákjai a Határtalanul! program HAT-17-01-2017-00847 nyertes pályázat keretében.

Több mint hatszáz kilométer megtétele után érkeztek a  Sepsiszentgyörgy mellett fekvő Árkos faluba. Az öt nap során meglátogatták a Székely Múzeumot, városnéző sétát tettek Sepsiszentgyörgyön, Kézdivásárhelyen. Túrában sem volt hiány. Megmászták a Perkőt, Óriáspincét, amely hegy nemcsak a Székelyvágta , hanem a Háromszéki Magyarok Világtalálkozójának is helyszíne volt.

A Bálványoson rácsodálkozhattak az Apor lányok feredőjére, a Torjai Büdös barlangra. Zágonon  Mikes Kelemen nyomába eredtek, ők is pihentek azok alatt a tölgyek alatt, ahol Rákóczi íródeákja játszott. Megízlelték a borvizet. Lovas szekereztek Árkoson és a környéken. Kézműves foglalkozáson vettek részt Csernáton a Haszmann Pál Múzeumban.

Képgaléria:

navigate_before
navigate_next

Meglátogatták az árkosi Dr. Gelei József Általános Iskolát. Az árkosi tanulókkal ezután több közös programjuk is volt: közös néptáncolás, közös éneklés a tábortűz körül. Talán hosszan tartó barátságok is kötődtek.

Útközben meglátogatták a Dévai Várat, illetve megkoszorúzták az Aradi Vértanúk Emlékművet.

Köszönet a programért az Emberi Erőforrások Minisztériuma Emberi Erőforrások Támogatáskezelőnek.

Vélemény, hozzászólás?