Kiemelt hírek Szentes

Kötelező képek kiállítása

A Szentesi Művelődési Központ és a Szentesi Fotókör szervezésében KÖTELEZŐ – címmel március 14-én nyílt fotókiállítás az Ifjúsági Házban.

A Szentesi Fotókör által meghirdetett tematikus fotópályázatra Békéscsaba, Gyula, Hódmezővásárhely, Kecskemét, Orosháza, Szentes városokban működő fotóklubok 63 tagjától 259 pályamű érkezett be. A képanyagot Gábor Enikő, Kis Péter, Seres Géza fotóművészek értékelték pontozással, végül 30 szerző 67 alkotását tekinthetik meg a látogatók.

A kiállítást Nagy István fotóművész, a fotókör vezetője nyitotta meg. Elmondta, hogy 6 baráti fotós alkotócsoportot hívtak meg egy közös fotós szakmai játékra, amelynek témája egy 50 cm hosszú, nyers fehér színű pamut kötél volt. Csak néhány feltételt szabtak meg, amúgy teljes szabadságot kaptak az alkotók. Örömmel tapasztalta, hogy változatos, igen kreatív fotók érkeztek, a bíráló bizottság is teljesen elégedett volt a munkákkal.

Ezután a meghívott fotó-közösségek vezetői megköszönték a meghívást, és külön- külön dicsérték a kiváló témaválasztást, és elmondták, ki-ki hogy készítette alkotásait a pályázatra.

A megnyitón – stílszerűen – Vass Vivien és Varga Máté, szentesi Kiss Bálint Kötélugró SE Európa-bajnok kötélugrók tartottak bemutatót. Pillantson bele:
https://youtu.be/ADk32qzMd3s

A kiállítás március 28-i tekinthető meg az Ifjúsági Ház nyitvatartási idejében.

Képgaléria:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=3636155689788895

Vélemény, hozzászólás?