Hírek Kék hírek Kiemelt hírek Szentes

Közbiztonsági fórum: kerékpárosok…, szemetelők….

A Szentesi Rendőrkapitányság november 28-án Kistérségi Közbiztonsági Fórumot tartott a kapitányság nagytermében. A tanácskozásra eljöttek a társ rendvédelmi szervek vezető képviselői; a vadásztársaságok-, a horgászegyesület-, a helyi Polgárőrség elnökei; oktatási intézmények vezetői; együttműködő partnerek.

Először Balogh Szabó Imre, a rendőrkapitány számolt be az idei esztendőben végzett munkájuk tapasztalatairól, az eredményekről és gondokról. Ennek kapcsán a résztvevők közül többen is elismeréssel szóltak arról a tényről, hogy csökkent a bűncselekmények száma, és jelentősen nőtt a felderítettség aránya.

Dr. Sztantics Csaba, a Szentesi Közös Önkormányzati Hivatal jegyzője a kerékpárosok nagyon hiányos KRESZ ismereteit vetette fel, és beszélt arról is, hogy eredményesnek látja a kapitányság széleskörű együttműködési rendszerét.

Faragó M. Ferenc, a Fábiánsebestyéni Arany János Általános Iskola és AMI igazgatója beszélt az egyre jobban terjedő és agresszívabbá váló internetes bűncselekményekről, felhívta a figyelmet ezek kezelésének a minél gyorsabb felkészülésére.

 

László Gyöngyi, a Családsegítő Központ szakmai vezetője megköszönte a közel két évtizedes sikeres együttműködést a rendőrséggel. Bejelentette, hogy ez év augusztusától már az óvodákban is nyújtanak szociális szolgáltatást, ebben is kért a jövőbeni szoros kapcsolatot.

 

Kalamusz Endre, a Gerecz Elemér Horgászegyesület elnöke megköszönte, hogy a rendőrök közösen járőröznek halőreikkel, valamint a környezetszennyezés elleni közös fellépésre szólított fel.

Krám István, a Szentesi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője felajánlotta, hogy a jövőben a Közbiztonsági Napok lebonyolításában segítséget nyújthatna az ő Tűzmegelőzési Bizottságuk. (Már a fórumon ebben meg is egyeztek.)

Gilinger István, a Szentesi Polgárőr Egyesület elnöke elmondta 40 fős a tagságuk, melynek fele folyamatosan 24 órában szolgálatot ad, melyhez két gépkocsi és 16 kerékpár áll rendelkezésükre. Kiváló az együttműködésük a rendőrséggel – és ezt megköszönte.

 

Pintér Etelka, a HSZ Szentesi Zsoldos Ferenc Szakgimnázium és Szakiskola igazgatónője megköszönte azt a támogatást, amit a náluk működő rendészeti tagozat képzéséhez kapnak a kapitányság munkatársaitól.

Bacsa Éva, a Kiss Bálint Református Általános Iskola igazgató helyettese szintén az együttes fellépést szorgalmazta a várost szándékosan szeméttel borítók ellen. A városközponttól távolabb nagyobb rendet kellene tartani, és ez is elősegítené a megoldást – javasolta.

A fórum végén Molnár Judit, a kapitányság bűnmegelőzési főeladója, és a kapitány válaszolt a felvetésekre, majd Balogh Szabó Imre ezredes, kapitányság vezető bezárta a fórumot.

Képgaléria:

navigate_before
navigate_next

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?