Hírek Kiemelt hírek Sport Szentes

Közel 250 szenior úszó versenyzett a szentesi Rébeli uszodában

A Szentesi Delfin Egészségmegőrző Sport Club, a Magyar Szenior Úszók Országos Szövetsége, a Szentesi Üdülőközpont Nonprofit Kft január 20-án a dr. Rébeli Szabó József Városi Sportuszodában rendezte meg a III. Évindító hosszú távú- és összetett sprint nemzetközi szenior úszóversenyt.

Az eseményre 43 sportegyesület 268 versenyzője nevezett – három országból. Az elsőként megrendezett 1500 méteres gyorsúszásban 7 (!) időfutamot rendeztek a közel 90 versenyzőnek (egyes időfutamokban ketten is úsztak egy pályán), majd ezt követően bonyolították le az 50 méteres számokat  a négy úszásnemben. Az  egyes versenyszámokat 15 korcsoportban értékelték.

Az 1 – 3. helyezett éremdíjazásban részesült minden korcsoportban, valamennyi versenyszámban. A négy sprint versenyszámban a relatív százalékos értékek pontszámát összesítve a legtöbb pontot elérő férfi és női versenyző az összetett sprintverseny győzteseinek járó kupát vehette át.

A nemzetközi úszóversenyt Szirbik Imre, Szentes polgármestere nyitotta meg, aki egyebek mellett azt emelte ki, hogy nem véletlen az, hogy éppen ezzel a versennyel kezdődik az uszoda verseny szezonja.

 

 

A megnyitó beszédet követően Miklós Attila, a Magyar Szenior Úszók Országos Szövetségének alelnöke serlegeket adott át, az előző évben a legjobb összteljesítményt nyújtó első három női- és férfi szenior úszónak, illetve a legjobb csapatnak.

(Az országos ranglistába is beszámító verseny hivatalos végeredményét később közöljük.)

Vélemény, hozzászólás?