Kiemelt hírek Szentes

Közel félmillió forintos fejlesztés a szentesi madármentő állomáson!

A Madárkórház Alapítvány Szentesi Állomása az Alapítvány telephelye ugyan, de a Kurca-parti település intézménye kizárólag csak az adományokból, támogatásokból tudja magát fenntartani. Az elmúlt hét végén (június 29-30.) megvalósult fejlesztés is csak így jöhetett létre.

A MARS Magyarország Kisállateledel Gyártó Kft. nádszövetet ajánlott fel az állomás számára, amit a dolgozóik szereltek fel, így a kerítés biztonságosabb, esztétikusabb lett. (Mindezt a város főépítészének egyetértő engedélyével tehették meg.) A Kft. a nádszövet árát állta, továbbá fel is helyezték a kerítésre. Mindez Kis György Csabának köszönhető.

Emellett Pomázról érkeztek segítők, akik röpdéket építettek. A röpdék építéséhez a műanyag hálót Dr. Papp László finanszírozta Szegedről. Faanyagot Kertész Ákos és Kispál Gyula segítségével, támogatásával, sikerült beszerezni. Az oszlopok letételét Gémes Lászlónak, Szegvár polgármesterének köszönhetik.

A munkákat 30 felnőtt és 25 gyermek segítette, közöttük voltak önkéntesek is.

A Madárkórház Alapítvány Szentesi Állomása ezúton is köszöni a segítőkész emberek bizalmát, külön hálával gondol a támogatások felajánlóira, akik tovább emelték a sérült, beteg madarak ellátásának, gyógyításának körülményeit, színvonalát.

 

Az intézmény továbbra is szeretettel várja kedves látogatókat, akár egyénileg, akár csoportosan.

Képgaléria:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=2863593477045124

Vélemény, hozzászólás?