Kiemelt hírek Térség

Közel kétmilliárd forint az utak megújítására Csongrád megyében

A TOP-os pályázatnak köszönhetően többek között a szegvári bekötő út és a Sándorfalva-Zsombó összekötő út is megújul. A pályázatban összesen nyolc projekt valósul meg, a makói kistérségben viszont nem várható útfelújítás.

Két körben újulnak meg a Csongrád megyei utak: az első körben öt szakasz (Dóc-Balástya, Sándorfalva-Zsombó összekötő út két részben, Mórahalom összekötő és Szegvár bekötő út) újul meg összesen 11 330 méteren, mintegy 900 millió forint összegben. Ezeknek az utaknak az átadása július közepéig zajlik, ekkor adják át az utolsót, Szegvárnál.

A második körben Csongrád-Szentes, Szentes-Mindszent-Hódmezővásárhely és Mindszent-Baks összekötő utakat fejlesztik mintegy 12 992 méteren, ezeknek a közbeszerzése folyamatban van, a szerződéseket a tervek szerint június végén fogják megkötni – mondta Hunkó József a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatója. A nyolc projekt teljes költségvetése 1 milliárd 869 millió forint.

Kakas Béla, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke szerint több szempontot is figyelembe vettek az utak kiválasztásnál. Az út állapota, stratégiai fontossága, kötődése, lehetséges folytatása is szempont volt, továbbá az is, hogy az adott forrásból milyen szintű felújítást tudnának elvégezni.

/Forrás: makohirado.hu/

(A címlapon archív kép látható.)

Vélemény, hozzászólás?