Kiemelt hírek Támogatott tartalom Térség

Közel negyven székkutasi diák tekert a Föld napján

Támogatott tartalom

A Föld napján a székkutasi Klauzál Gábor Általános Iskola Gregus Máté Tagintézmény diákjai kerékpárra pattantak, és a „VP6-19-2.1-84-4-17, Tisza- Maros értékei komplex kerékpáros túraútvonal kialakítása” elnevezésű pályázat keretei között Sóshalomig kerékpároztak.

A pályázat megvalósítása Székkutas Községi Önkormányzata mellett 17 további térségi települést érint. A nagyszámú érintett település bevonásával előkészített projekt jelentős térségi hatással és támogatottsággal bír, így megvalósítása révén komplex kerékpáros turisztikai fejlesztés valósulhatott meg Csongrád-Csanád megye keleti részén.

A projekt elsődleges célja, hogy a Tisza és Maros folyók közötti területen található térségben fejlesszék a kerékpáros infrastruktúrát. Közvetett cél, hogy megragadják a kínálkozó lehetőséget, hogy minél több embernek bemutathassák Csongrád-Csanád megye, Tisza és Maros folyók közötti, sok esetben még szinte érintetlen természeti értékeit, látnivalóit, rávegyük a fiatalabb, családos és idősebb korosztályokat is.

Arra, hogy a természetben mozogva, aktív módon kapcsolódjanak ki, fedezzék fel a táj szépségeit, látogassanak el a közelben található attrakciókhoz, térjenek be egy helyi specialitásra a főtéren lévő étterembe, cukrászdába.

A projekt kapcsán április 22-én közel 40 felső tagozatos diák pattant biciklire, és tekert egy jóízűt. A sóshalmi pihenőhelyet meglátogatták, majd visszatérve az intézménybe egy rendőri tájékoztatót hallgattak meg a kerékpározás szabályairól.

Vélemény, hozzászólás?