Hírek Kiemelt hírek Szentes

Közeleg a Gyermeknap – ismerje Szentes legújabb játékboltját

A közelgő Gyermeknap alkalmából Szabó Zoltán Ferenc, Szentes polgármestere május 25-én egy rövid látogatást tett a nemrégiben megnyílt Palincs játékboltban.
Ahogy megtudtuk: a város vezetője ezzel a programjával is igyekezett felhívni a figyelmet a helyi gyermeknapi eseményekre, másrészt igyekszik eljutni a kisebb, helyi vállalkozásokhoz, és ezek bemutatásával szeretné népszerűsíteni tevékenységüket.
Katona Ágnes (szociálpedagógus), a játékbolt vezetője üzletük munkájáról, széles választékáról, terveikről adott tájékoztatást. A tavaly szeptemberben megnyílt kereskedelmi egység valódi játékbolt – gyakorlatilag csak (gyerekektől a felnőttekig korosztálynak szóló) játékok igen széles választékának eladásával foglalkoznak.
A legrégebbi és a legfiatalabb ”múlttal” rendelkező játékok megtalálhatók az üzletben, a szórakoztató mellett a fejlesztő játékok is. Örömmel szólt arról a boltvezető, hogy üzletüket egyre több (fejlesztő) pedagógus keresi fel, és megtalálják a munkájukhoz szükséges játékokat is.
Beszámolt arról is, hogy május 28-án délelőtt “Játékszombatot” rendeznek: a boltban és a bolt előtt felállított sátorban az érdeklődők kipróbálhatják az egyes játékokat, társasjátékokat.
Szabó Zoltán Ferenc megköszönte a tájékoztatást, és kérte a boltot, hogy amennyiben lehetőségük adódik, támogassák a helyi gyermekintézmények munkáját, kapcsolódjanak be a város közéletébe.
Katona Ágnes erre reagálva elmondta, hogy a Rigó Alajos tagintézménnyel szeretnének rendszeres kapcsolatot kialakítani, tevékenységüket segíteni.

Vélemény, hozzászólás?