Kiemelt hírek Sport Szentes

Közeleg a Szentesen rendezendő karate világbajnokság

 

A szentesi Oyama dojo március 23-án a Pano Sport Pub-ban tartott nyílt sajtótájékoztatót, melyen Szentes város és a Magyar Karate Szakszövetség eddigi legnagyobb, legrangosabb sportversenyét mutatták be. Ez év június 23-án, a Kurca-parti nemzeti sportváros (és a dr. Papp László Városi Sportcsarnok) ad otthont a III. Össz Kyokushin Karate Világbajnokságnak – súlycsoportos gyermek, serdülő, ifjúsági, junior, U-25 Knock-Down Kumite és gyermek, serdülő, ifjúsági, junior, felnőtt férfi –női Kata világbajnokságnak, melynek részleteit ismertették.

 

  

A verseny elnevezése: Wakajshishi Sekaitaikai, azaz a Fiatal Oroszlánok Világbajnoksága. Ez a versenysorozat teljesen új megvilágításból mutatja be a világ egyik legkeményebb harcművészetét, a Kyokushin-t.

Előzetes regisztrációk alapján egy óriási verseny kezd kibontakozni a következő országok részvételével: Ukrajna, Szerbia, Románia, Bosznia, Horvátország, Szlovákia, Törökország, Svédország, Anglia, Hollandia, Belgium, Görögország, Kazahsztán, Azerbajdzsán, Ausztria. Lengyelország, Szlovénia, Franciaország, Németország, Olaszország, Irán, Oroszország, India, Nepál, Pakisztán, Ausztrália, Spanyolország, Thaiföld, Új-Zéland, Sri-Lanka, Japán, Magyarország. A rendezvénynek:

–        Dr. Simicskó István Honvédelmi Miniszter Úr – a fővédnöke

–        Farkas Sándor Országgyűlési Képviselő Úr – a fővédnöke

–        Molnár Zsolt Ezredes Úr – a védnöke

–        Gémes László Polgármester Úr – a védnöke

Az idei rendezvény, a Fiatal Oroszlánok Világbajnokságaként debütál, íródik be a történelemkönyvekbe. Stílusunk alapítója, Sosai Masutatsu Oyama óriási hangsúlyt fektetett a fiatal oroszlánjai (uchi-deshi-k) képzésére, ahol a tiszteleten, és feltétlen engedelmességen alapul a képzés.

Farkas Sándor, a térség országgyűlési képviselője hozzászólásában támogatásáról biztosította a rendezvényt, amely egyrészt a sport, a mozgás, a küzdelem fontosságát népszerűsíti, másrészt a nemzet sportváros címhez méltó világversenyt hoz a településre. Kérte, hogy minél többen támogassák az eseményt.

Shihan Brezovai Sándor a verseny fő szervezője a részletekről beszélt:

A tájékoztatón még a VB konkrét versenyszabályait ismertették, majd a szponzorok közül néhányan kaptak szót.

 

A VB legfiatalabb résztvevője: Busi Csák Máté (Szolnok), 8 éves; edzője Sensei Szabó Noémi.

Vélemény, hozzászólás?